Alapítva: 2010. május 10.

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Üdvözlünk vándor! Ülj tüzünk mellé, és érezd jól magad nálunk
 
Köszöntő

Megtisztelsz látogatásoddal. Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy rohanó, gyilkos tempójú világunkban kicsit megpihenjünk, menedékre leljünk. Itt feltöltheted írásaidat, olvashatsz, eszmét cserélhetsz, vagy akár véleményt is nyilváníthatsz. Csupán egy valamit kérek tőled. Mindezt mindannyiunk örömére, szórakoztatására, kulturált körülmények között tedd meg. Most pedig kényelmesen helyezkedj el, és érezd jól magad.

Szellemi munkád után jogdíjat sajnos nem áll módomban fizetni, de elég legyen számodra a tudat, hogy remélhetőleg sokan olvassák majd azokat.

Fontos információ: Ahhoz, hogy a PIPAFÜST tagja legyél, szerzőink egyikétől kell beszerezned meghívót, vagy ajánlást. 

Ha szeretnél tőlem többet olvasni, kérlek kattints a www.sneider.5mp.eu oldalra.

S. Szabó István

            

 
Számláló
Indulás: 2010-05-10
 
Jogvédelem

Az oldalon feltüntetett írásokat - szellemi termék - megilleti a szerzői jog védelme. Ha bármelyik mű elnyerte tetszésedet, és szeretnéd felhasználni azt, kérlek a vendégkönyvön keresztül vedd fel velünk a kapcsolatot.

 
Felszáll és körbefon, mint a pipafüst

Radnai István

PISTA-ATTILA KINŐTT RUHÁJA
 
Emlékszem az ikon hidegére
 
szádon, s  verejtéked hogy szakadt...
mint kivégzett strelec felesége
üvöltök a Kreml fala alatt"
Anna Ahmatova: Rekviem - Bevezetés (1935)

(Rab Zsuzsa fordítása)

 
attila a világjáró párizs és a kótdazűr
maradhatott hát utána hézag mint a világűr
szerencséd volt egy kocsival hosszabb
aznap a vonat lett volna rosszabb
 
túléltél volna világháborúkat s fojtott
volna a kötél mert fegyelmet nem oltott
beléd a század és a szenvedély
így fennmaradt holtan az esély
 
kiforgatták szavaidat 
szemezgették soraidat
rád adtak egy szűk ruhát
 
megint dönthetnéd a tökét
elkaphatnád tőkés tökét
nem játszanád a puhát

 

 
Csak egy gondolat
Ha ültettél egy fát, és írtál egy könyvet, már nem éltél hiába.

 
Egy irodalmi oldalhoz

Papírra vetett szárnyaló rímmé kócolt gondolat,
Imádság, dallamban lélekkel eggyé fonódva.
Poros betűink arany ecsettel fényesre fésülöd,
Alvó ihletet születni a fényre, ragyogni hívod.
Füstként illattal úszik a légen át a kósza vers
Üres estéket parázslón szellemmel betöltve.
Siess éteren át alkotó szívekhez s kezekhez,
Tedd szebbé a napok megfakult színét!

 

 
 
Szerkesztők

A Pipafüst Irodalmi és Közéleti Folyóiratot alapította és szerkeszti:

S. Szabó István

sneider1@citromail.hu

istvan.szabo012@gmail.com

Társszerkesztő:

Kepes Károly

kkepes@gmail.com

Ha kérdésed, problémád vagy ötleted van az oldallal kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

 
Hányan is vagyunk jelenleg?

A Pipafüst Irodalmi és Közéleti Folyóiratnak, jelenleg

78

regisztrált tagja van.

 

 
Interjúk a Pipafüst szerzőivel
 
Drámák (Pályázati antológia)

 
Lapozható könyvek

 

 
Könyvet, könyvért
Itt megunt könyveidet cserélheted másik könyvre. Áruld el a mű címét, és azt, hogy milyen kötetet kérsz érte cserébe. Persze, írj ide egy elérhetőséget is! Ha viszont árulod a könyvet, akkor lécci vidd a kereskedőházunkba, egy "emelettel" lejjebb.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Pipafüst Kereskedőház
Itt eladhatsz és vásárolhatsz, kereshetsz és kutathatsz. Figyelem! Minden hirdetés - automatikusan - két hét elteltével törlődik. Az oldalt úgy használjátok, mint a Társalgót. Az üzenet részbe írjatok. Ötven hirdetésnek van helye.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Társoldalak (kattintható)

 

 
Érdekes oldalak

.

Bannercserére ajánljuk

 
Még egy gondolat

Milyen a múltad?

Azt tudod.

Milyen lesz a jövőd?

Nos.

Amilyenné teszed.

Ha széppé varázsolod a holnapod, akkor a jövőd is, és a múltad is szép lesz. 

Hisz a holnapról, holnapután, már múltként beszélünk

S. Szabó István

 
 
 
Bútorjavítás!

Vállalom antik, stíl és modern bútorok kárpitos, asztalos felújítását, restaurálását!


Elérhetőségem: kkepes@gmail.com, vagy +36702487179


Ha az egeret a dobozra vezetjük,a mozgás megáll!

 
Felvételek
 
Fontos oldalak
 
Hírdetőfal
 
Itt töltsd fel írásaidat

S. Szabó István

2011.07.13. 11:30, Józsa Mara
akasztják a hóhért / riport

Dráma! Igen, a dráma, pontosabban egy drámapályázat kapcsán ismerkedtünk meg Istvánnal, s ha más hozadéka nem is lett volna e versenynek, akkor is nagyon sikeresnek mondanám – a magam szempontjából.


 

 

 Később egy fórumban beszélgettünk páran irodalomról, álmokról-tervekről, s közben egy picit megismertük az írások mögötti embert is.

Igen, egy picit…  a topicot meg bezárták nemrégiben… folytassuk a beszélgetést - itt!

J. M.: Bemelegítésképpen mondj kérlek, pár mondatot Magadról! Kezdjük ezzel: születtem…

 

Sz. I.: Budapesten születtem a múlt század derekán. Hu, jó régen volt. Szüleim munkásemberek. Testvérem nem volt, és óvoda sem. Fantasztikusan telt a kölökkorom. Ezt tán annak köszönhetem, hogy óvoda helyett anyám, illetve nagyanyám vigyázott rám. Nekem megadatott a sok barát, a nagy csavargások, a grundfoci, na és a sport. A sportnak köszönhetősen becsavarogtam országunkat és a nagyvilágot.

 

J. M.: Mit sportolsz?

 

Sz. I.: Kilenc éves korom óta vívok a mai napig. Többszörös Magyar Bajnok vagyok, a moszkvai előolimpia egyéni bronzérmese. A Budapesti Honvéd tőrcsapatával 1976-ban harmadikok voltunk a Bajnokcsapatok Európa Kupáján.  

 

J. M.: Gratulálok! És most?

 

Sz. I.: A sport szeretete a mai napig tart. Aktív, igazolt versenyzője vagyok a Kecskeméti Repülő és Vívó Sport Egyesületnek. Most a poreci veterán világbajnokságra készülök éppen. 

J. M.: Család?

 

Sz. I.: Nős vagyok, öt gyermekem van, Kunszentmiklóson élek, és a városi bíróságon dolgozom.

 J. M.: Mióta írsz?

 Sz. I.: Az írás a másik, régi szenvedélyem. A hetvenes években, az akkori Népsport külsőse voltam. Amolyan tudósító. Ekkor kezdtem el rövid esszéket is írogatni, melyek először a kutyának sem kellettek. Aztán szép lassan ráéreztem az ízére, arra, hogy mit is szeretnek a szerkesztők. Onnan kezdve könnyebb dolgom volt. Nem könnyű, csak könnyebb. Ez egy nehéz szakma, rengeteg buktatóval. Egyébként a Magyar Újságírók Közösségének vagyok a tagja.  

 

J. M.: Miért kezdtél el írni? Mi inspirál?

 

Sz. I.: Hogy közöljem a gondolataimat, véleményemet. Van miről, hála az égnek. Örökké nyugtalan – bár ez kívülről nem látszik – véleményformálásra kész ember vagyok. Ki is mondom, ami sokszor nem jó. Ezt persze már megtanultam. Úgyhogy leírom, formálom, dolgozom rajta. Rájöttem, hogy az alaposan átgondolt, jól megformált mondatok hatásosabbak, mint a hírtelen, csípőből odamondottak.  

 

J. M.: Mi a célod az írással?

Sz. I.: Gondolat és véleményközlés. Apró vagy épp nagyobb emberi hibák bemutatása, és nem utolsó sorban a nevettetés. Azt vallom, ha meg tudsz nevettetni néhány embert, már megérte neki ülni és megírni. Azt hiszem, ez azért van, mert úgy gondolom, nevettetni nehezebb – és egyre nehezebb ebben a szar világban – mint megríkatni.

 

J. M.: Hogyan fogadja a környezeted, hogy írsz? A lakóhelyeden tudnak erről? És a családtagjaid? Támogatnak, kapsz segítséget tőlük?

 

Sz. I.: Tudnak róla, nincs mit titkolnom. Főleg úgy, hogy sok mindent írok. Novellát éppúgy, mint könyvet, tévéműsort, újságcikket, vagy épp a kislányomnak mesejátékot az iskolába. Segíteni a feleségem szokott. Ő a lektorom.

 

J. M.: Mesélj a munkamódszeredről! Van valami kabalád, bogarad, valami kis hókusz-pókusz?

 

Sz. I.: Kabala, bogár, hókusz-pókusz nincs. Meló van, főleg akkor, ha határidős a feladat. Gondolok itt a két állandó munkámra – Gálvölgyi só, Móricka viccújság, Pali bátyám rovata. – Itt le kell ülni, és keményen odakoncentrálva megírni. A Pali bátyám könnyebb. Ez kéthetente jelenik meg, és aktuál-politikai kérdéseket boncolgat, amolyan S. Szabósan. A só sokkal nehezebb, mivel ott nincs kiinduló pont. Illetve a szokásos. Nem tréfálkozunk a politikával, a vallással, a kisebbséggel, és minden egyéb olyannal, amelyekről általában a hétköznapi viccek szólnak. Csak ki kell találni, meg kell írni, és bele kell tenni abba az átkozott forgatókönyvbe, amit annyira utálok. Na, mindegy. Jól fizet, és kész.

 

J. M.: Mi eddigi legnagyobb sikered? Hogyan hatott rád és a további munkásságodra?

 

Sz. I.: Nem tudom, mit nevezünk sikernek, és azt hiszem nem is nagyon érdekel. Teszem a dolgomat, és örülök, ha olvasnak. Eddig négy könyvet jegyzek – mind magánkiadás, és mind elfogyott! Írásaim olvashatók néhány antológiában is. – A fent felsoroltakon kívül tagja vagyok jó néhány irodalmi portálnak - 7 Torony, Tollal, Virtus, Túlpart, Webreporter, és van természetesen saját irodalmi és közéleti folyóiratom is, Pipafüst néven.

 

J. M.: Drámával kezdtem, nem véletlenül! Van egy darabod, a Hangok. Ahogy olvastam, olyan érzésem volt, hogy a színpadon kikocsonyásodik a borzalom. Miért írtad ezt a darabot? Van valóságalapja?

 

Sz. I.: Valóságalapja annyi, hogy felháborít az egyre többször előforduló családon belüli erőszak és a csecsemőgyilkosság. Hála az égnek, a környezetemben még nem fordult elő hasonló eset, így elég nehéz volt magam beleképzelni a főszereplő sorsába, gondolatmenetébe. Nem tudom, sikerült-e. Ha igen, annak örülök.

   Monodrámának írtam, hiába több szereplős. A címéből is lejön, hogy a hangok a főszereplő – egyetlen szereplő – agyában szólalnak meg. Színházban ez úgy lenne megoldható, hogy csak a főszereplő lenne a színpadon, a többi hangfelvételről szólna.

 

J. M.: Lenne… szólna… Mi lett a darab sorsa?

 Sz. I.: Eddig bejelentkezett két fiatal színésznő, hogy szívesen eljátszaná, aztán ebben is maradt a dolog. Egyikük pénzhiány miatt lépett vissza, a másik pedig nem talált neki befogadó helyet. Pedig ingyen adtam volna a darabot, csak a bevételből kértem volna minimális jogdíjat.

 

J. M.: Másik műved, amelyről kérdeznélek, a Nekünk a Balaton… Olyan erősek a karakterek, hogy úgy gondolom, nem lehetnek valósak. Érdekelne, hogy - érzésemmel ellentétben – élő emberekről mintáztad-e a hőseidet, vagy az írói fantázia teremtette őket?

 

Sz. I.: A Balaton szereplői mind a fantázia szülöttei. Ahogy a története is. Azért annyira erős a szöveg, azért annyira pofátlan, hogy teljesen elkülönüljön a végkifejlett tragédiától. Ha végig szomorún, úgymond előrevetítve a véget írom meg, szerintem nem durran akkorát. Egyébként is. Szeretek nevettetni, még akkor is, ha én már tudom a szomorú véget.

 

J. M.: Van-e példaképed, István?

 

Sz. I.: Példaképem nincs.

 J. M.: Akkor mondjuk úgy: kinek a művészete van rád hatással?

 Sz. I.: Kölökkoromban nagyon szerettem a vadászírókat. Kittenbergert, Molnárt, Széchenyit, na és az indián „szakértőket”. Coopert, Karl Mayt, Hosszú Tollat. Aztán „belezúgtam” Rejtőbe és Hemingwaybe. És persze ott voltak a nagy magyar klasszikusok. Jókai, Móricz, Gárdonyi. Nagy kedvencem az Egri csillagok, a Kőszívű ember fiai, valamint Herman Wouktól a Hajsza.  

 

J. M.: Mik a vágyaid? Emberként… Íróként…

 

Sz. I.: Semmi. Azt hiszem teljes életet élek, megtaláltam a helyem. Abból már megjöttem, hogy a könyvkiadókhoz kilincseljek, hátha kiadnak tőlem valamit. Frászt! Elegem lett – ennek már tízen éve – a sok „majd én megmondom mi a jó” főszerkesztőből. Ők is csak tucat emberek, bár teljesen mást képzelnek magukról. Rengeteg tehetséges írót ismerek, és nem jutnak semmire, mert nem engedik a tűz közelébe őket. Felesleges akár csak tíz percet is elpocsékolni az életünkből holmi szerkesztőcskékre.

 

J. M.: Ahogy hallgatlak, úgy tűnik, elégedett ember vagy.             

 

Sz. I.: Abszolút elégedett és boldog ember vagyok. Mindezt köszönhetem a családomnak, a sportnak, na és természetesen az írásnak.

 

J. M.: Kapsz visszajelzést az olvasóidtól?

 

Sz. I.: Igen. Az összes kiadott könyvem szinte percek alatt elfogyott. Ez szerintem jelent valami jót, nem? Vagy a másik „élményem”. Van egy olvasóm a Mórickában, aki azt kérte, hogy díszpéldányban, bőrkötésben készíttessem el neki az eddig megjelent négy könyvemet, dedikálva. Aztán ott vannak a tévéműsorok, melyekben eddig dolgoztam, és tudom, hogy nagy a nézettségük. - Gálvölgyi, Szeszélyes, Bajor kabaré, Nyolc mesterlövész, Citrom, Bruhaha, stb. – A Mórickát például kéthetente ötvenezren olvassák, és onnan is sok visszajelzést kapok. Sokan azt írják, csak miattam veszik a lapot. Ez persze jó érzéssel tölt el, és inspirál a további munkára. Vagy mikor látom, hogy a Gálvölgyi só nézettsége eléri a másfél milliót. Vagy ott a legújabb! Nemrég tudtam meg - Petra lányomtól -, hogy valaki kutakodott utánam, és feltette a Wikipédiára. Mint írót, újságírót. Szóval, ezek jó dolgok. Fantasztikusak!

 

J. M.: Mit üzensz a kezdő írótársaknak?

 

Sz. I.: Soha nem feladni!!! Ha rossz az a kritika, akkor sem. Meg kell szűrni azt a véleményt. Ha úgy látják, valóban segíteni akar, segítőszándékú, akkor meg kell fogadni. Tudom, ez a legnehezebb, mert sok az irigy, „csak beszólok neki” kritika.  

 J. M.: István, sokat megtudtam Rólad ebben a „beszélgetésben”, köszönöm a lehetőséget.

 

Mit is mondhatnék végezetül?

Úgy elmennék egy premierre, István!

12 hozzászólás
Idézet
2014.01.04. 18:49
bossi

Bevallom őszintén, hogy most találtam rá erre a riportra. Érdekes szép életet éltél István. Sporthoz még hűséges vagy, ez nekem szimpatikus. Örömmel olvastam, és látom, hogy vannak közös gondolataink.

További sok sikert az Életedben.

Üdv: bossi /Bossányi Kálmán Miklós/

Idézet
2011.07.16. 16:35
Sneider

Köszönöm nektek, elkényeztettek.

Idézet
2011.07.16. 00:00
boerpeter

Gratulálok emberségedhez. További sikereket, jó egészséget, hosszú életet kívánok barátsággal.

Szeretettel üdvözöllek:Péter

Idézet
2011.07.14. 21:48
Mila

Ledves István, örömmel olvastam Rólad. Emberségedről eddig is ismert voltál. Szeretettel :Mila

Idézet
2011.07.14. 08:24
izabella

Kedves István, örülök, hogy egy kicsit közelebbről megismerhettelek.

Az íráshoz gratulálok, Izabell

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
 

Feltöltési minitanfolyam


 A cimkézés értelme és haszna


 
A Keresztanya Szlovákiában
 
Határokon át...
 
Webes Fórumunk

Amint látjátok új fórumot csináltam. Ez tulajdonképpen  weboldal a weboldalban. A teljeskörű használatához regisztrálni kell , csak úgy tudok moderátori jogot – vitaindítás, törlés, változtatás – adni, de az egyszerű hozzászóláshoz elég csak a téma címére kattintani, a többi értelemszerű. Kérem, hogy használjátok. Köszönöm! Ha valami miatt nem működne rendesen: >>Itt az eredeti oldal<<

 

 
Pályázat....

Határokon át!

 

Eredményhirdetés 

 

Próza

 

I. Nagy Ilona: Örökségem a jussom, 270 pont

 

II. Orosz Lajos: Ki kell várni, ki kell várni, 130. pont

 

III. Nyéki Magda: Képeslapok és álmok, 109 pont

 

Vers

 

I. Orosz Lajos: Székelynek lenni, 69 pont

 

II. Ketel Ilona: Itthon, otthon, 57 pont

 

III. Gegő Rebeka: Magyarnak születtem, 46 pont

 

Gratulálunk!

 

 

 
Hogy regisztrálhatsz a Pipafüstön

Regisztrálni csak valamelyik szerzőnk meghívásával tudsz, mégpedig a következőképpen.

 

S. Szabó István vagy Kepes Károly emil címére - melyet megtalálsz a folyóirat bal oldalán, a szerkesztők neve alatt - elküldesz egy pársoros bemutatkozó levelet, a regisztrációs nevedet, a jelszódat, és megnevezed a szerzőt, akinek az ajánlásával szeretnél tag lenni.

 

Ha a szerző visszajelez nekünk, hogy vállalja érted a felelősséget, akkor zöld utat kapsz, regisztrálunk az oldalon, és teljes jogú tag leszel. 

 

 szép napot: S. Szabó István

 
Jó tanács

Tisztelt regisztrált felhasználó!

Az oldal használatával kapcsolatban a Menű / Belső levelezés oldalon találsz hasznos információkat. 

Bejelentkezés nélkül nem tudsz semmiféle írott anyagot feltenni az oldalra.

Véleményezni tudsz ugyan bejelentkezés nélkül, de kicsit macerás a dolog. 

Ha javasolhatom, akkor előbb a regisztrált neveddel és a jelszavaddal lépj be az oldalra, és csak azután láss hozzá  írásod feltételéhez, olvasáshoz, véleményezéshez, cseteléshez

 
Játék
 
Menü
 
Erotikus történetek
 
A Vezérlőről

Ha valaki az oldalsávon szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el valamelyik szerkesztő címére!

Kepes Károly

 
Megjelentek!

Boér Péter Pál Nagyító alatt és Le a láncokkal című novelláskötetei, a könyvekhez boerpeter_1959@yahoo
.com címen lehet jutni.

>>Részletesebben<<

 
 
Drámák
 

Mária királynő

Tyúkanyó a kakukkfészekben

Elmenőben

Hétköznapi dráma 

Hangok

Történet a kézművesről, a katonáról, és a királyról

Bódulat

Örömzene

A látogató

Állomások

Hogyan lehet abbahagyni egy ölelést?

Tűzmadár

Igazhitűek

Örömzene / "B" változat

szerelem kukac igazi pont hu

Lucia

Nem vagytok a magatokéi

Légvárak

Felfüggesztett zászlók

Nomádok

Fülöp bácsi és Barka néni

És akkor jöttek a magyarok

Csudálatos élet

Az irat

Hajnali vonat

Az idő foglyai

Lorensz

Csak pozitívan

Kálmánember

Piroska és a farkas

A halálraítélt

Testvéri szeretet

Amerikai vendég

A végzet

Vívódások

Reni 78

Vérszívó a szomszédom

Sivár

A fal mögött

Az azurkék keresése

Moira Zrt.

Az aranyhallá változott királylány

A tüntetés

A Törpepacsirta (Egy trónörökös rossz álma)

A lelkem színpadán

Büszkeség és balítélet

Szellemes történet

Engedj ki

Blood of Mary

Kegyetlenek

Kurva vagyok

Szerecsendió

Mai dráma

A miniszterelnök

A színdarabok a Játék / drámák oldalon olvashatók és véleményezhetők.

Ha bármelyik mű elnyeri a tetszésedet, és szeretnéd színre vinni azt, akkor a vendégkönyvön keresztül vedd fel velünk a kapcsolatot.

 

 
Társalgó
Itt kedvetekre dumálhattok.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
 
 
Beszéljük meg
 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Apró kérés
Csak egy életem van. 
Kérlek ne rontsd el, mert nincs hozzá jogod! 
 
(Remélem a Pipafüst oldalait politikusok is olvassák)
 
 
S. Szabó István
 
Óra
 
 
Szavazás
Mi a véleményed az oldalon megjelent művekről
Osztályozd őket

Kitűnő
Jeles
Közepes
Elégséges
Elégtelen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Naptár/ajánló
2018. Július
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.06.17. 09:37
2018.06.15. 12:25
2018.05.12. 08:24
2018.05.06. 20:54
2018.05.02. 19:54
2018.05.02. 15:42
2018.04.13. 09:28
2018.04.05. 20:47
2018.03.27. 15:58
2018.03.22. 18:08
2018.03.15. 18:28
2018.03.15. 14:52
2018.03.14. 17:23
2018.03.06. 23:47
2018.02.25. 10:17
2018.02.24. 23:12
2018.02.19. 06:59
2018.02.08. 12:53
2018.02.04. 00:15
2018.02.03. 05:12
Friss hozzászólások
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

Ugye tudod, hogy számos oldalunkba még bele sem lapoztál! Kukkants be oda is, hátha találsz valami számodra érdekeset, fontosat.

 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!