Alapítva: 2010. május 10.

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Üdvözlünk vándor! Ülj tüzünk mellé, és érezd jól magad nálunk
 
Köszöntő

Megtisztelsz látogatásoddal. Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy rohanó, gyilkos tempójú világunkban kicsit megpihenjünk, menedékre leljünk. Itt feltöltheted írásaidat, olvashatsz, eszmét cserélhetsz, vagy akár véleményt is nyilváníthatsz. Csupán egy valamit kérek tőled. Mindezt mindannyiunk örömére, szórakoztatására, kulturált körülmények között tedd meg. Most pedig kényelmesen helyezkedj el, és érezd jól magad.

Szellemi munkád után jogdíjat sajnos nem áll módomban fizetni, de elég legyen számodra a tudat, hogy remélhetőleg sokan olvassák majd azokat.

Fontos információ: Ahhoz, hogy a PIPAFÜST tagja legyél, szerzőink egyikétől kell beszerezned meghívót, vagy ajánlást. 

Ha szeretnél tőlem többet olvasni, kérlek kattints a www.sneider.5mp.eu oldalra.

S. Szabó István

            

 
Számláló
Indulás: 2010-05-10
 
Jogvédelem

Az oldalon feltüntetett írásokat - szellemi termék - megilleti a szerzői jog védelme. Ha bármelyik mű elnyerte tetszésedet, és szeretnéd felhasználni azt, kérlek a vendégkönyvön keresztül vedd fel velünk a kapcsolatot.

 
Felszáll és körbefon, mint a pipafüst

Radnai István

PISTA-ATTILA KINŐTT RUHÁJA
 
Emlékszem az ikon hidegére
 
szádon, s  verejtéked hogy szakadt...
mint kivégzett strelec felesége
üvöltök a Kreml fala alatt"
Anna Ahmatova: Rekviem - Bevezetés (1935)

(Rab Zsuzsa fordítása)

 
attila a világjáró párizs és a kótdazűr
maradhatott hát utána hézag mint a világűr
szerencséd volt egy kocsival hosszabb
aznap a vonat lett volna rosszabb
 
túléltél volna világháborúkat s fojtott
volna a kötél mert fegyelmet nem oltott
beléd a század és a szenvedély
így fennmaradt holtan az esély
 
kiforgatták szavaidat 
szemezgették soraidat
rád adtak egy szűk ruhát
 
megint dönthetnéd a tökét
elkaphatnád tőkés tökét
nem játszanád a puhát

 

 
Csak egy gondolat
Ha ültettél egy fát, és írtál egy könyvet, már nem éltél hiába.

 
Egy irodalmi oldalhoz

Papírra vetett szárnyaló rímmé kócolt gondolat,
Imádság, dallamban lélekkel eggyé fonódva.
Poros betűink arany ecsettel fényesre fésülöd,
Alvó ihletet születni a fényre, ragyogni hívod.
Füstként illattal úszik a légen át a kósza vers
Üres estéket parázslón szellemmel betöltve.
Siess éteren át alkotó szívekhez s kezekhez,
Tedd szebbé a napok megfakult színét!

 

 
 
Szerkesztők

A Pipafüst Irodalmi és Közéleti Folyóiratot alapította és szerkeszti:

S. Szabó István

sneider1@citromail.hu

istvan.szabo012@gmail.com

Társszerkesztő:

Kepes Károly

kkepes@gmail.com

Ha kérdésed, problémád vagy ötleted van az oldallal kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

 
Hányan is vagyunk jelenleg?

A Pipafüst Irodalmi és Közéleti Folyóiratnak, jelenleg

78

regisztrált tagja van.

 

 
Interjúk a Pipafüst szerzőivel
 
Drámák (Pályázati antológia)

 
Lapozható könyvek

 

 
Könyvet, könyvért
Itt megunt könyveidet cserélheted másik könyvre. Áruld el a mű címét, és azt, hogy milyen kötetet kérsz érte cserébe. Persze, írj ide egy elérhetőséget is! Ha viszont árulod a könyvet, akkor lécci vidd a kereskedőházunkba, egy "emelettel" lejjebb.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Pipafüst Kereskedőház
Itt eladhatsz és vásárolhatsz, kereshetsz és kutathatsz. Figyelem! Minden hirdetés - automatikusan - két hét elteltével törlődik. Az oldalt úgy használjátok, mint a Társalgót. Az üzenet részbe írjatok. Ötven hirdetésnek van helye.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Társoldalak (kattintható)

 

 
Érdekes oldalak

.

Bannercserére ajánljuk

 
Még egy gondolat

Milyen a múltad?

Azt tudod.

Milyen lesz a jövőd?

Nos.

Amilyenné teszed.

Ha széppé varázsolod a holnapod, akkor a jövőd is, és a múltad is szép lesz. 

Hisz a holnapról, holnapután, már múltként beszélünk

S. Szabó István

 
 
 
Bútorjavítás!

Vállalom antik, stíl és modern bútorok kárpitos, asztalos felújítását, restaurálását!


Elérhetőségem: kkepes@gmail.com, vagy +36702487179


Ha az egeret a dobozra vezetjük,a mozgás megáll!

 
Felvételek
 
Fontos oldalak
 
Hírdetőfal
 
Itt töltsd fel írásaidat

Németi Bálintné Kodrán Erzsébet

2011.06.21. 18:19, S. Szabó István

Erzsi nénit személyesen ugyan nem ismerem, amikor viszont belemerítkezem egy-egy írásába, olyan érzés kerít a hatalmába, mintha réges-régi ismerősök lennénk.Remélem nem bántódik meg azon, hogy nekem nagymamásan bölcsek, huncutul őszinték írásai. És ez olyan nagyon jó! Annyira szeretem a bölcs derűt, a nagyis féltést, a cinkosan összekacsintó mondatait, hogy el sem hiszitek. Remélem még sokáig élvezhetjük a Pipafüstre feltett írásait.

Hölgyeim és uraim!

Németi Bálintné Kodrán Erzsébet!

Kedves István!

 

Azt kérted, meséljek magamról, és én szívesen teszek eleget kérésednek. Kicsit hosszú leszek.

De hát az élet is hosszú, amit eddig leéltem. Így sok minden kimaradt belőle, a lényeg azonban benne van. A többit írásaimból kihámozhatod.

Hetvenhét éve, hogy megszülettem, ami akaratomtól függetlenül történt, mert mindannyian így jövünk erre a hol csodálatosan szép, hol undorítóan mocskos, csúf világra.

Akaratunktól független az is, hogy hová születünk. Én ebben a hová születésben aránylag szerencsésnek mondhatom magam. Egy nagy fákkal körülölelt, fehérfalú, fényes ablakú tanyában láttam meg a napvilágot, ahol füttyös kedvű édesapa, szerető melegszívű édesanya és egy ragyogó szemű kislánytestvér várt engem.

Csodálatosan gazdag fekete föld volt ott ahol én születtem. Minden lehullott mag kicsírázott, minden elvetett búzaszem dús kalászt hozott. Harsogóan zöld volt a fű, aranyként tündökölt az ér partján a gólyahír, az öreg gémeskútban kristálytisztán csillogott a víz. Ebben a tisztaforrású vízben fürösztött meg először a bábaasszony, ebből az ezüstös kútból locsoltak meg serdülő lány koromban a legények. Itt töltöttem boldog gyermekéveimet innen indultam fehérruhás tiszta menyasszonyként a templomba.

Ebben a fehérfalú tanyában nagyon szerettek engem, Szöszikének becéztek és egy napom sem múlt el mese nélkül. Tele volt a szekrényfiók könyvekkel, mert nálunk mindenki szeretett olvasni. Az öreg béresünk, Károly bácsi, esténként a búbos kemence mellett az ölébe vett és mondta a mesét: „Este van, este van, ki-ki nyugalomba”. Nagyapám ha magával vitt valahová a szekéren, alám tette a csula kalapját és mondta a Petőfi verset: „ Nem ül kevélyebben a huszár a lovon, mint a kisbéres a vendégoldalon”.Rázott a szekér, törte a vendégoldal a kis pucér fenekemet, de büszkén viseltem a rám ruházott kisbéres nevet! Négy éves voltam, amikor megszületett a kisöcsém. Úgy néztem rá, mint egy csodára! Órákig tudtam a bölcsője mellett állni. Tisztán emlékszem, hogy meséltem neki. Hogy miket hordtam össze már nem emlékszem, de ha apró kezével hadonászott, nevetett, én voltam a világon a legboldogabb.

Ettől kezdve ő lett a mi játék babánk. Vele játszottunk, meg a jászol alatt született kiscicákkal. Nem volt plüssből készült játék mackónk, de csinált nekünk nagymamánk csutka babát.

Csengőt kötöttünk a kiscsikó nyakára, meglovagoltuk a nagy farkaskutyánkat. Húztuk-vontuk magunk után a kisöcsénket, ha virágot szegtünk a tanya melletti réten, ha vízre hajtottuk a kiskacsákat, ha lestük az érben úszkáló békákat, vagy a piros hátú bogarakat a fű között. Mikor iskolás korban értem, nem éreztem az óvoda hiányát, hiszen a „Boci, boci tarka „

Mondókánál, több értéket vittem magammal. Ismertem az álatokat, növényeket, a szép népdalokat. Csak azt tudtam nehezen elfogadni, hogy ott nem hívott senki Szöszikének, mint otthon. Itt már csak Erzsinek hívtak. Sok időben telt mire a névcserét feldolgoztam.

A tanyánktól több mint két kilométer- re volt az iskola. Hosszú, eperfákkal szegélyezett úton mentünk, reggel oda, tanítás után meg vissza a tanyára. A nővéremmel kézen-fogva jártunk. Télen csikorgó hidegben, meleg hajába sült krumplit tett édesanyám a zsebünkbe. Kesztyű helyett az melegített. Nyolc éves voltam, amikor a nővéremet, Mariskát, mivel kitűnő tanuló volt, polgári iskolában íratták a szüleim. Ő a Battonyai Leánynevelő Iskola tanulója lett.

Így ezután már magam ballagtam a hosszú eperfás úton. Ekkor kezdtem el verseket kitalálni.

Sokáig le sem írtam, csak úgy mondogattam magamban. Később aztán már le is írtam. Van ami megmaradt bennem, van amit régen elfeledtem. Írtam én, tücsökről, bogárról, az öreg varjúról, a tarka pillangóról, még az árnyékomról is ami mindig velem haladt az úton.

Végül már odáig jutottam, hogy a kitűnő bizonyítványom elégségesre változott, mert az íráson kívül semmit sem akartam tanulni. Így hát édesanyám a fakanállal vetett véget az én költői pályafutásomnak, édesapám meg esténként mellém ült és lassan, visszavezetett a tanulás útjára.

Aztán jött a háború, ami teljesen megváltoztatta az életünket, mint akkor mindenkiét.

Édesapám a fronton harcolt, Édesanyám nyakába szakadt a család, a gazdaság, az idős szülők gondja baja. 10 éves voltam, amikor a tanyánkhoz alig kétszáz méterre átlépte a Szovjet hadsereg a határt. Ma is bennem él a háború borzalmainak emléke, amit átéltünk. Erről ma sem tudok beszélni. 1944 szeptemberét írtuk akkor. Abban az évben már nem jártam iskolában, csak 45 szeptemberében kezdtem újra az ötödik osztályt. Megváltozott az iskola, mások lettek a tanítók, más lettem én is. Megváltozott körülöttem az egész világ. Már hetedikes voltam, amikor újra írni kezdtem. Az irodalom tanárom ki tűzte őket az iskolai fali- újságra,  de volt, hogy az igazgató másnap már letépte, mondván, hogy „osztályidegen”

Pedig csak a paraszt emberek nehéz munkájáról, vagy az iskoláról írtam. Az első versem, ami nyomtatásban megjelent, egy pályázati felhívás hatására született. Címe: A mi házunk. Második helyezett lettem. Az elsőt Simon István a később híressé vált költő nyerte. Nyolcadik osztályos koromig próbálkoztam az írással, míg az egyik tanárom kétségbe vonta, hogy valóban én írom a verseket. Ettől kezdve a családomon kívül senkinek sem mutattam meg őket. Az osztályidegenségemet annak köszönhettem, hogy nagytatámat kuláknak minősítették. Ennek köszönhetem azt is, hogy nem vettek fel a makói gimnáziumba. Így hát maradtam, tanulatlan falusi kislány.

Az ötvenes évek embert próbáló éveiben bizony nem igen jutott idő az írásra, legfeljebb annyi, hogy apró szerelmes verseket írtam, mert hát, mint minden fiatal, én is állandóan szerelmes voltam. Jártam a hangulatos falusi bálokba, fogadtam az ablak alatt játszott szerenádokat, közben dolgoztam látástól vakulásig, ahogy akkor mindenki. Nem éreztem én akkor terhesnek a nehéz paraszti munkát, sem a nélkülözést, bár még kenyérből is kevés jutott. Bíztam a jövőben, azt reméltem egyszer mégis könnyebb lesz az életünk.

Nagyon fiatalon és nagyon szerelmesen mentem férjhez, egy jóképű katonához. 18 éves voltam. Édesapámtól kaptunk az induláshoz egy darabka földet, béreltünk mellé még hat holdat, amihez egy kis tanya is tartozott. Eléggé elhanyagolt volt, de voltak körülötte nagy öreg fák. Édesanyámmal fehérre meszeltük, ragyogóra takarítottuk, a nagyszülőktől kapott öreg bútorokkal berendeztük. Kaptunk a szülőktől pár darab jószágot, hogy legyen mivel művelni a földet. Fiatalok voltunk és erősek, Azt hittük könnyen legyőzzük az akadályokat.

De jött az adó, a beszolgáltatás, jöttek sorban a gyerekek. Egyre nehezebben éltünk. Az 56-os forradalom után, valamicskét könnyebb lett az életünk. Nem a munka lett kevesebb, sőt többet vállaltunk, de már némi kis pénzt félre tudtunk rakni. 1959 őszén, kis szülői segítséggel vettünk egy faluszéli parasztházat. (Ma is ott élek.) 1960-ban, amikor tagosították a földeket, én is a téeszben kezdtem dolgozni. A párom, a vasútnál vállalt munkát. Próbáltam beilleszkedni ebben a felemás világban, tanulni kezdtem. Elvégeztem egy mezőgazdasági iskolát, próbáltam előbbre jutni, de sajnos csak egy takarmány keverői állást bíztak rám. Akkoriban már kezdtem lázadozni, látván, hogy teszik tönkre a „kinevezett” vezetők a jó termőföldeket, a rájuk bízott állatállományt. Talán a megpróbáltatások hatására, újra kezdtem verseket írni. Ezek nagy része elkallódott, azok maradtak meg, amelyeket Asztalos P. Kálmán parasztírónak, véleményezésre odaadtam, vagy drága jó anyám megtalált és megőrzött.

1964–ben megszületett a harmadik gyermekem. Akkor még nem volt sem szülési szabadság, sem Gyes. Persze három kicsi gyermek mellett már nem tudtam vállalni a mezőgazdasági munkát.  Két év múlva 1966-ban a Nagylaki Kendergyárban mentem dolgozni, mint betanított munkás. A két éves kisfiamat a 10 éves kislányom hordta a bölcsödében. Nehezen viseltem a bezártságot, a szabad természet hiányát, de megszerettem az ottani munkát, tanulni kezdtem, 1968-ban gimnáziumi érettségi, 70-ben fonónői vizsgát tettem. 11 évet dolgoztam a kendergyárban. Aztán próbálkoztam a kereskedelemben, dolgoztam egy palackozó üzemben. 42 évesen kezdtem betegeskedni. Egyik műtét jött a másik után. Végül, amikor lehetőségem nyílt rá, korkedvezménnyel 50 évesen nyugdíjban mentem, ami nem azt jelentette, hogy meg is gyógyultam, ezután is több műtéten estem át, közte kettő agyműtét volt. Közben a gyermekeim felnőttek, családot alapítottak. Születtek sorban az unokák

 Aztán eltemettem a szüleimet, a ragyogó szemű nővéremet, szerető páromat. 21 éve élek egyedül.  64 éves voltam, amikor felkeresett egy fiatal tanítónő, kezében egy régi versemmel, amit az Asztalos P. Kálmán hagyatékában talált. Meg kérdezte, hogy közzé teheti e az akkor induló MAROSVIDÉK kulturális lapban.

Kicsit csodálkoztam, hogy még meg van ez a régi vers, de örömmel vettem, hogy közlésre érdemesnek találják.  Azóta több írásom megjelent a Marosvidékben, a helyi újságban, a Palotai Krónikában. A Kelemen László alapítvány és a Marosvidék, jóvoltából két kis verses kötetem jelent meg. Az első, 2003-ban, címe, Egy ránc voltál az Isten homlokán. A második, 2005-ben, Hatalma van a szónak címmel látott napvilágot. Ezek a könyvecskék nem kerültek a boltokban, leginkább, rokonok, jó barátok, kedves ismerősök kapták ajándékban.

Most készül a harmadik kötet, 125 verssel. Még a címét sem tudom, de már lektorálják.

Ha elkészül, tudatom Veled.  Hát ennyit tudtam magamról írni. Szeretettel: Erzsi néni!

 

2011 nyarán.

 

 

 

11 hozzászólás
Idézet
2011.06.23. 14:15
Etus

Ismertelek Erzsike, már amennyire ebben a vituális világban lehetséges! Ennek az interjúnak a töredékei veretes keretekben olvashatóak voltak a verseidben..Most a sok mozaik összeállt az interjú során, itt vagy Te, akit mérhetetlenül tisztelek!Az emberségedért, a tehetségedért a nagyon szép gyötrelemes életutadért és végtelen bölcsességedért.

Idézet
2011.06.22. 20:44
bakosrika

Drága Erzsike!

Örülök, hogy közelebbről is megismerhettelek!

Nagyon szép gondolatokat osztottál meg velünk.

Kivánok minden szépet és jót az életben, de leginkább egészséget és hosszú életet!

Ölel : Erika

Idézet
2011.06.22. 19:30
boerpeter

Kedves Erzsike!

Nagyon örülök, hogy közelebbről is megismerhettelek.

Kívánok Néked minden szépet, s jót erőben, egészségben.

Szeretettel, Péter

 

Idézet
2011.06.22. 11:50
moment

"Legyen meg a Te akaratod"

Szeretettel: moment

Idézet
2011.06.22. 11:28
kodrane

Mindenkinek köszönöm a kedves hozzászólást, most ez nekem kárpótlást jelent azért a sok bántásért amit hosszú évek alatt kaptam. Ami meg a tegezést illeti, édesapám azt mondta: Azt tegezzük akit szeretünk, a miatyánkban is úgy mondjuk, Legyen meg a Te akaratod. 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
 

Feltöltési minitanfolyam


 A cimkézés értelme és haszna


 
A Keresztanya Szlovákiában
 
Határokon át...
 
Webes Fórumunk

Amint látjátok új fórumot csináltam. Ez tulajdonképpen  weboldal a weboldalban. A teljeskörű használatához regisztrálni kell , csak úgy tudok moderátori jogot – vitaindítás, törlés, változtatás – adni, de az egyszerű hozzászóláshoz elég csak a téma címére kattintani, a többi értelemszerű. Kérem, hogy használjátok. Köszönöm! Ha valami miatt nem működne rendesen: >>Itt az eredeti oldal<<

 

 
Pályázat....

Határokon át!

 

Eredményhirdetés 

 

Próza

 

I. Nagy Ilona: Örökségem a jussom, 270 pont

 

II. Orosz Lajos: Ki kell várni, ki kell várni, 130. pont

 

III. Nyéki Magda: Képeslapok és álmok, 109 pont

 

Vers

 

I. Orosz Lajos: Székelynek lenni, 69 pont

 

II. Ketel Ilona: Itthon, otthon, 57 pont

 

III. Gegő Rebeka: Magyarnak születtem, 46 pont

 

Gratulálunk!

 

 

 
Hogy regisztrálhatsz a Pipafüstön

Regisztrálni csak valamelyik szerzőnk meghívásával tudsz, mégpedig a következőképpen.

 

S. Szabó István vagy Kepes Károly emil címére - melyet megtalálsz a folyóirat bal oldalán, a szerkesztők neve alatt - elküldesz egy pársoros bemutatkozó levelet, a regisztrációs nevedet, a jelszódat, és megnevezed a szerzőt, akinek az ajánlásával szeretnél tag lenni.

 

Ha a szerző visszajelez nekünk, hogy vállalja érted a felelősséget, akkor zöld utat kapsz, regisztrálunk az oldalon, és teljes jogú tag leszel. 

 

 szép napot: S. Szabó István

 
Jó tanács

Tisztelt regisztrált felhasználó!

Az oldal használatával kapcsolatban a Menű / Belső levelezés oldalon találsz hasznos információkat. 

Bejelentkezés nélkül nem tudsz semmiféle írott anyagot feltenni az oldalra.

Véleményezni tudsz ugyan bejelentkezés nélkül, de kicsit macerás a dolog. 

Ha javasolhatom, akkor előbb a regisztrált neveddel és a jelszavaddal lépj be az oldalra, és csak azután láss hozzá  írásod feltételéhez, olvasáshoz, véleményezéshez, cseteléshez

 
Játék
 
Menü
 
Erotikus történetek
 
A Vezérlőről

Ha valaki az oldalsávon szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el valamelyik szerkesztő címére!

Kepes Károly

 
Megjelentek!

Boér Péter Pál Nagyító alatt és Le a láncokkal című novelláskötetei, a könyvekhez boerpeter_1959@yahoo
.com címen lehet jutni.

>>Részletesebben<<

 
 
Drámák
 

Mária királynő

Tyúkanyó a kakukkfészekben

Elmenőben

Hétköznapi dráma 

Hangok

Történet a kézművesről, a katonáról, és a királyról

Bódulat

Örömzene

A látogató

Állomások

Hogyan lehet abbahagyni egy ölelést?

Tűzmadár

Igazhitűek

Örömzene / "B" változat

szerelem kukac igazi pont hu

Lucia

Nem vagytok a magatokéi

Légvárak

Felfüggesztett zászlók

Nomádok

Fülöp bácsi és Barka néni

És akkor jöttek a magyarok

Csudálatos élet

Az irat

Hajnali vonat

Az idő foglyai

Lorensz

Csak pozitívan

Kálmánember

Piroska és a farkas

A halálraítélt

Testvéri szeretet

Amerikai vendég

A végzet

Vívódások

Reni 78

Vérszívó a szomszédom

Sivár

A fal mögött

Az azurkék keresése

Moira Zrt.

Az aranyhallá változott királylány

A tüntetés

A Törpepacsirta (Egy trónörökös rossz álma)

A lelkem színpadán

Büszkeség és balítélet

Szellemes történet

Engedj ki

Blood of Mary

Kegyetlenek

Kurva vagyok

Szerecsendió

Mai dráma

A miniszterelnök

A színdarabok a Játék / drámák oldalon olvashatók és véleményezhetők.

Ha bármelyik mű elnyeri a tetszésedet, és szeretnéd színre vinni azt, akkor a vendégkönyvön keresztül vedd fel velünk a kapcsolatot.

 

 
Társalgó
Itt kedvetekre dumálhattok.
 
 
 
Beszéljük meg
 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Apró kérés
Csak egy életem van. 
Kérlek ne rontsd el, mert nincs hozzá jogod! 
 
(Remélem a Pipafüst oldalait politikusok is olvassák)
 
 
S. Szabó István
 
Óra
 
 
Szavazás
Mi a véleményed az oldalon megjelent művekről
Osztályozd őket

Kitűnő (124 / 69%)
Jeles (26 / 14%)
Jó (12 / 7%)
Közepes (8 / 4%)
Elégséges (2 / 1%)
Elégtelen (9 / 5%)

Szavazatok száma: 181

Létrehozás időpontja:
2010-08-13 06:28:44

Szavazás lezárva:
2019-12-21 12:29:12


Lezárt szavazások
 
Naptár/ajánló
2020. Augusztus
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.07.07. 15:37
2020.05.18. 17:11
2020.04.27. 17:08
2020.01.03. 17:05
2019.12.23. 18:37
2019.12.01. 17:11
2019.11.26. 05:02
2019.11.17. 15:50
2019.11.15. 05:09
2019.11.02. 05:29
2019.11.02. 05:29
2019.09.27. 05:15
2019.09.14. 05:39
2019.09.03. 08:36
2019.08.23. 17:34
2019.08.05. 05:19
2019.08.04. 05:40
2019.07.12. 15:21
2019.07.07. 11:34
2019.07.03. 17:13
Friss hozzászólások
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

Ugye tudod, hogy számos oldalunkba még bele sem lapoztál! Kukkants be oda is, hátha találsz valami számodra érdekeset, fontosat.

 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!