Alapítva: 2010. május 10.

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Üdvözlünk vándor! Ülj tüzünk mellé, és érezd jól magad nálunk
 
Köszöntő

Megtisztelsz látogatásoddal. Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy rohanó, gyilkos tempójú világunkban kicsit megpihenjünk, menedékre leljünk. Itt feltöltheted írásaidat, olvashatsz, eszmét cserélhetsz, vagy akár véleményt is nyilváníthatsz. Csupán egy valamit kérek tőled. Mindezt mindannyiunk örömére, szórakoztatására, kulturált körülmények között tedd meg. Most pedig kényelmesen helyezkedj el, és érezd jól magad.

Szellemi munkád után jogdíjat sajnos nem áll módomban fizetni, de elég legyen számodra a tudat, hogy remélhetőleg sokan olvassák majd azokat.

Fontos információ: Ahhoz, hogy a PIPAFÜST tagja legyél, szerzőink egyikétől kell beszerezned meghívót, vagy ajánlást. 

Ha szeretnél tőlem többet olvasni, kérlek kattints a www.sneider.5mp.eu oldalra.

S. Szabó István

            

 
Számláló
Indulás: 2010-05-10
 
Jogvédelem

Az oldalon feltüntetett írásokat - szellemi termék - megilleti a szerzői jog védelme. Ha bármelyik mű elnyerte tetszésedet, és szeretnéd felhasználni azt, kérlek a vendégkönyvön keresztül vedd fel velünk a kapcsolatot.

 
Felszáll és körbefon, mint a pipafüst

Radnai István

PISTA-ATTILA KINŐTT RUHÁJA
 
Emlékszem az ikon hidegére
 
szádon, s  verejtéked hogy szakadt...
mint kivégzett strelec felesége
üvöltök a Kreml fala alatt"
Anna Ahmatova: Rekviem - Bevezetés (1935)

(Rab Zsuzsa fordítása)

 
attila a világjáró párizs és a kótdazűr
maradhatott hát utána hézag mint a világűr
szerencséd volt egy kocsival hosszabb
aznap a vonat lett volna rosszabb
 
túléltél volna világháborúkat s fojtott
volna a kötél mert fegyelmet nem oltott
beléd a század és a szenvedély
így fennmaradt holtan az esély
 
kiforgatták szavaidat 
szemezgették soraidat
rád adtak egy szűk ruhát
 
megint dönthetnéd a tökét
elkaphatnád tőkés tökét
nem játszanád a puhát

 

 
Csak egy gondolat
Ha ültettél egy fát, és írtál egy könyvet, már nem éltél hiába.

 
Egy irodalmi oldalhoz

Papírra vetett szárnyaló rímmé kócolt gondolat,
Imádság, dallamban lélekkel eggyé fonódva.
Poros betűink arany ecsettel fényesre fésülöd,
Alvó ihletet születni a fényre, ragyogni hívod.
Füstként illattal úszik a légen át a kósza vers
Üres estéket parázslón szellemmel betöltve.
Siess éteren át alkotó szívekhez s kezekhez,
Tedd szebbé a napok megfakult színét!

 

 
 
Szerkesztők

A Pipafüst Irodalmi és Közéleti Folyóiratot alapította és szerkeszti:

S. Szabó István

sneider1@citromail.hu

istvan.szabo012@gmail.com

Társszerkesztő:

Kepes Károly

kkepes@gmail.com

Ha kérdésed, problémád vagy ötleted van az oldallal kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

 
Hányan is vagyunk jelenleg?

A Pipafüst Irodalmi és Közéleti Folyóiratnak, jelenleg

78

regisztrált tagja van.

 

 
Interjúk a Pipafüst szerzőivel
 
Drámák (Pályázati antológia)

 
Lapozható könyvek

 

 
Könyvet, könyvért
Itt megunt könyveidet cserélheted másik könyvre. Áruld el a mű címét, és azt, hogy milyen kötetet kérsz érte cserébe. Persze, írj ide egy elérhetőséget is! Ha viszont árulod a könyvet, akkor lécci vidd a kereskedőházunkba, egy "emelettel" lejjebb.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Pipafüst Kereskedőház
Itt eladhatsz és vásárolhatsz, kereshetsz és kutathatsz. Figyelem! Minden hirdetés - automatikusan - két hét elteltével törlődik. Az oldalt úgy használjátok, mint a Társalgót. Az üzenet részbe írjatok. Ötven hirdetésnek van helye.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Társoldalak (kattintható)

 

 
Érdekes oldalak

.

Bannercserére ajánljuk

 
Még egy gondolat

Milyen a múltad?

Azt tudod.

Milyen lesz a jövőd?

Nos.

Amilyenné teszed.

Ha széppé varázsolod a holnapod, akkor a jövőd is, és a múltad is szép lesz. 

Hisz a holnapról, holnapután, már múltként beszélünk

S. Szabó István

 
 
 
Bútorjavítás!

Vállalom antik, stíl és modern bútorok kárpitos, asztalos felújítását, restaurálását!


Elérhetőségem: kkepes@gmail.com, vagy +36702487179


Ha az egeret a dobozra vezetjük,a mozgás megáll!

 
Felvételek
 
Fontos oldalak
 
Hírdetőfal
 
Itt töltsd fel írásaidat

Boér Péter Pál

2011.05.16. 06:30, S. Szabó István

Pétert, írásai alapján jó ideig nem tudtam "hova tenni." Amíg nem kezdetem el levelezni vele, addig úgy képzeltem, hogy no, itt ez a vidám, gondtalan, jó tollú krapek, aki szösszeneteiben bemutatja az élet fonák oldalát, szatíráiban pedig rengeteg, sokszor ki nem mondott dologra világít rá szemrebbenés nélkül. Aztán jöttek a levelek, jött néhány hanganyag és rá kellett jönnöm arra, hogy itt sokkal többről van szó. Péter az az ember, aki fricskát mutat az életnek, és példát mutat nekünk. Látásmódból, optimizmusból, emberszeretettből, és abból a valamiből, amit mi, - sokszor fióknak írók -  írásnak nevezünk.

Hölgyeim és uraim! Boér Péter Pál!

-Péter! Mondj néhány szót magadról:  

-1959-ben születtem, Nagyváradon. Szüleim tanítók voltak, így mindjárt születésem után munkahelyükre, későbbi otthonomba kerültem, Nagykágyára, amit ha ott születtem volna, szülőfalumnak tekintenék. Így, csak tiszteletbeli szülőfalum.

15 éves koromig éltem ott, számtalan olyan élményt szerezve, amit csak falun lehet, szerintem. Egy voltam a korosztályom-béliekkel. Ma is nagyon vonz a vidéki élet természetközelibb valósága.

Édesapám nagyváradi, édesanyám Székelyföldről, a Székelyudvarhely melletti Kápolnásfaluból származtak,  ahonnan tizenévesen eljött bár, de a rokoni kapcsolatokat folyamatosan ápoljuk.

Anyai ágon földműves elődeim voltak, apai ágon, a XIX. század közepéig követhetően, tanítók, jegyzők és postamesterek. Ezek, a mai embernek mit sem mondó címek, az akkori társadalomban egészen jó helyet jelentettek.

Szüleim már nem élnek. Mindkettejüket, míg élek, példaképemnek tekintem emberségben, kötelességtudatban, családszeretetben, hitben és mindenben.

15 évesen kerültem Nagyváradra. Persze, korábban is elég sokat tartózkodtam nagymamámnál a városban, mint ahogy nyaranta rengetek időt töltöttem, a Hargita alatti Kápolnásfaluban is, ahonnan kicsit másféle élményeket is begyűjtöttem, mint Nagykágyán.

Román gimnáziumba iratkoztam, mert abba a lehetetlen helyzetbe kerültem, hogy 15 évesen alig tudtam az állam nyelvén, talán legfeljebb mint Magyarországon akkortájt egy oroszos, oroszul. Én döntöttem, egyáltalán nem bántam meg.

Nekem is meglepő gyorsasággal - viszonylag elfogadható szinten - megtanultam a nyelvet, de tekinthetjük ezt másodlagosnak. Én vallom, hogy etnikailag vegyes területeken nem haszontalan, ha nem külön iskolába járnak a nebulók, hiszen osztálytársaim egyharmada - talán több is -, magyar volt.

Így viszonylag hamar megtanultuk, hogy ne a másik nemzetiségét firtassuk első sorban, még akkor is, ha mi magyarok, akik legjobban beszélünk is – én nem tartozom közéjük -, soha nem tanulunk meg tökéletesen egy idegen nyelvet. Nem tudom, ez magyar sajátosság-e, lehet, hogy tévedek.

Évekig aktívan sportoltam – tájékozódási terepfutást -, az országos válogatott tagja is voltam, ami semmit nem jelentntett semmiben. Ez egy nagyon egészséges, de népszerűtlen sportág.

Érettségi után, egy sikertelen felvételi következett, ugyanis egyszerre két promóció végzett, egy akkori furcsa rendelet alapján, tehát kétszer annyi jelentkező volt mindenhova.

Kimondottan jó tanuló  voltam, de a sikertelen felvételi után, tizenhét hónapot lenyomtam a hadseregben. Gyűlöltem. Ma már bánnám, ha kimaradt volna az életemből. A háborút, erőszakot ma is vehemensen elutasítom, de elkanászodott, elkényeztetett fiúkból, az a vasfegyelem - ami akkor is embertelennek tűnt, visszatekintve ma is -, sokkal nehezebben összeroppanó, nehézségeket jobban tűrő embereket faragott. Ha minden másban káros volt, ennyi haszonnal mindenképpen járt.

Leszerelés után - pontosabban már előtte is – elhelyezkedtem dolgozni. Rövid ideig lakatoskodtam, utána, ugyanabban a gyárban két évig voltam marós, majd technikus. 1984-ben megszereztem a gépészmérnöki diplomát.

Az egészségem nem alakult rózsásan. Megpróbáltatások jöttek, igyekeztem állni a sarat.

1981-ben ismertem meg életem párját, aki azóta is itt van mellettem.

Fiunk 4 éve házas, angoltanár.

Feleségem kereskedelmi és pénzügyi területeken dolgozott, ma is ott tevékenykedik.  

-Mi volt az a pillanat, amikor eldöntötted, hogy írni fogsz? Egyáltalán, mióta írsz? 

-Verseket nagyon régóta írok. Ami megmaradt, azok harmadosztályúak. Rengeteg füzetnyi tűnt el költözések kavalkádjában.

Prózát 8-10 évesen írtam először, egy naiv, pár oldalas „regény” formájában.

Megvallom prózaírásra alkalmatlannak gondoltam magamat. Nyolc éve nekifogtam egy - életem visszatekintését  és összegzését bemutatni próbáló - emlékirat létrehozásába. Egy része elfogadható, de van olyan is, ami nem üti meg az irodalmi szint alsó határát. Ha lesz időm, egyszer ráncba kell szednem, mert nagyon fontos nekem.

Jó két éve írtam meg első prózai írásaimat, amelyek inkább rövid szösszenetek voltak, de akik olvasták, úgy vélekedtek, hogy figyelemre méltóak. Ekkor nekibátorodtam, és néhány fiatalkori történetet, majd fiktív írásokat vetettem papírra. Az önéletrajzi történetek nem elégítettek ki. Rájöttem, hogy az abszurd, groteszk, szatirikus köntös, ha nyersebb is, érzékletesebben és nekem sokkal könnyebben kezelhetően közli mondanivalómat. Az sem baj, hogy időnként az írásaim nem értelmezhetőek egyértelműen, sőt elég gyakran.  

-Kinek a ráhatására kezdtél  írni? Ki a kedvenc szerződ?  

-Mindent-olvasó voltam és vagyok, de a Rejtő-féle humor, vagy az Edgar Allan Poe, Jaroslav Hašek, Bohumil Hrabal, Kafka típusú írások - ne feledjük ki Örkényt -, állanak hozzám a legközelebb. 

-Műveid a körülötted lévő  világ rezdüléseit mutatják be, vagy fikciók? 

-Az írásaim jelentős résznek van valós alapja, általában egy gondolati-mag szintjén. Csak néhány olyan akad, amely a szó klasszikus értelmében elbeszélés, zömük fikció.  

-Van olyan eset, amikor tényleges, általad ismert és becsült vagy kevésbé becsült személyt mutatsz be írásodban? Természetesen álnéven? 

-Azok az írások - nem nevezném meg őket -, amelyekben csak a neveket és esetleg helyszíneket változtattam meg, de a történetet nem, vagy azért ilyenek, mert nagyon tisztelem, vagy, mert nagyon felháborít a személy, vagy a helyzet, amelyet leírok.  

-Ha van ilyen eset, volt, hogy magára ismert valaki? 

-Amennyiben olvasnák ezeket az írásaimat, magukra ismerhetnének, nem is kevesen. Azokban az írásokban, ahol nagyon magára ismerhetne valaki és a környezetemben él, igyekszem nem felhívni rá a figyelmet, de ha elolvassa óhatatlanul magára ismer. 

-Ki az általad megformált legkedvesebb figurád? 

-Több kedvelt figurám van. Eléggé furcsa, de a falnak fejjel menő Tihamér, a Tihamér mer-ből, vagy a Nonkonformista, egyaránt, és az egész Sajtos család.

Szeretem az állatokat emberi tulajdonságokkal felruházni és rajtuk keresztül társadalmi, vagy személyi görbületekre mutatni. Olyan is volt, mikor növényeket ruháztam fel emberi tulajdonságokkal.

A mondanivalóm csomagolása gyakran lírai, vagy költői, nevezzük, ahogy akarjuk.

Szeretem a festészetben az impresszionizmust. Akár ilyen jellegű jegyek is kiolvashatóak írásaimból. Nehezen tudom megállni, hogy ne halmozzam a jelzőket, illetve a legkomolyabb írásaimba is előszeretettel illesztek szürreális elemeket.Ez sokaknak tetszik, egyeseknek nem.  

-Ha van kedves figurád, nem gondolkodtál még a róla írott sorozaton? 

-Gondolkodtam sorozatírásban is. Elég sok kutyás írásom van, ahol ha ugyanazt a nevet adnám mindegyik kutyának, akár sorozatot is lehetne írni.Aztán vannak a világ eszementségét bemutató írások, Bálnalak, Tihamér mer, Egy sikeres ember. Ezek akár egy sorozatnak is tekinthetőek, de mindegyiket lehetne folytatni, ez is igaz. 

-Hogy fogadod a téged ért, esetleges negatív kritikákat? 

-A negatív kritikát változóan fogadom. Van egy – úgy gondolom - egészséges önértékelésem, tisztában vagyok, hogy a saját írásaimon belül, melyik a jobb és melyik a rosszabb. Nyilván ez is szubjektív. Az tud kiborítani, ha egy – szerintem - jó írást lehetetlenítenek el. Az építő kritikát jól fogadom, sőt kérem.

Sem az irodalomban, sem másban nem engedheti meg az ember, hogy elszálljon magától.

Szembesíteni kell a hibákkal, ezért örülök, ha olyan kritikát kapok, ami akár kellemetlen is, de látom, hogy objektív igazság. 

-Volt, hogy vérig sértett? 

- Igen, volt, hogy vérig sértett, de az nem nyilvános kritika volt, tehát, hogy finoman fogalmazzak, bátortalan.

A bátor kritika az, amelyik szemtől szembe jön, hogy az ember védekezni is tudjon, vagy visszavágni.  

-Hatására eszedbe jutott e, hogy abbahagyd az írást? 

- Soha ebben a két évben nem jutott eszembe, hogy abbahagyjam az írást, de az ilyen típusú  bökdösődésektől újabb és újabb ötleteket kapok. Írtam már olyan írásokat is, amelyek kritikából fakadtak, és azokról szóltak.

Az írást akkor kell abbahagyni, mint bármilyen más alkotó tevékenységet, ha az ember már képtelen újat adni, értéket közölni, ha már nincs mondanivalója. Nekem a következő 200 évre van mondanivalóm. Gyanítom, hogy akkor már nem fogok írni. 

-A családod olvas téged? 

- Igen, a családom olvas engem. A fiam egy fél éve tudja, és borzasztóan büszke. Én még boldogabb vagyok, mint amilyen büszke Ő. 

-Volt olyan, hogy nem tetszett nekik, amit tőled olvastak? 

- Nem emlékszem olyanra, hogy ne tetszett volna nekik, amit írtam, de ez megint csak szubjektivizmus, hiszen, amit Ők csinálnak, az is tetszik nekem, hacsak nem borzalmas. Olyanra még nem emlékszem. J 

-A település, ahol élsz, tudja azt, hogy te író vagy? 

- Váradon, mert itt élek, elég sokan tudják, hogy írok.

Hogy író lennék, az nem az én megítélésemre tartozik.

De egyre többen tudják, mert a könyvem mellett újságban és rádióban is szóba került a tevékenységem.  

-Egyáltalán, írónak tartod magad? 

- Nem tudom, hogy író  volnék-e. Annyi biztos, hogy írok, és az is tény, hogy szeretnék az lenni. 

-Szerinted mitől író, az író? Mikor mondhatja valaki magáról azt, hogy ő bizony író? 

- Hogy mitől író  valaki, az olyan mint a „mitől költő valaki”. Gondoljunk azokra a költőkre, akik életükben majdnem éhen haltak, vagy azokra a festőkre, akik szintén a napi betevőt is alig tudták összeszedni. A tehetség, mondanivaló, termékenység mellett, jókora szerencse is kell. 

-Mit írsz jelenleg? 

- Mostanság egy regényen dolgozom. Jelenleg egy, a II. világháborút taglaló, menekült, illetve szerencsétlen helyzetbe került, félrevezetett, talán kicsit magukat is félrevezető sorsokról írok. Elég sok, családon belüli és kívüli, rokontól és ismerőstől kaptam – szerintem - egészen kimerítő információkat ahhoz, hogy regény formájában meg merjem írni. 

-Mi a legnagyobb csalódásod ebben a „szakmában”? 

- Amennyiben az irigykedést csalódásnak lehet nevezni, akkor a legnagyobb csalódásom az, hogy úgy érzem, az internetes irodalmi oldalakon, amellett, hogy az ember tisztességes, jóravaló barátokat is talál, gáncsoskodókat is bőven. Persze a barátságnak - csak és kizárólag az irodalmi oldalakon - van egy hátránya. Az, hogy aki barátom, az dicsér, és dicséretet vár. Ez nem olyan nagy baj, mert én alkalmatlan lennék kritikusnak. Nem nagyon tudnék valakit megfosztani az alkotás gyümölcsétől, ami a dicséret. Azt hiszem, elég sok empátia van bennem, nem szeretek keserű szájízt okozni másoknak.  

-Mi a legnagyobb elismerésed, szintén itt? 

- Nem tudom, mi a legnagyobb elismerésem, mert rövid ideje írok, teszem ezt gőzerővel most, hiszen közel vagyok az ötvenkettőhöz. Jók a visszajelzések az internetes oldalakon. A könyvem olvasói egyöntetűen tetszésükről biztosítanak, pedig ez neki nem kötelező. 

-Mire vágysz még?  

- Nagyon szeretném, ha az eddigi két drámámat sikerülne színre vinni. Ezt is itt tanultam meg, hogy milyen harc folyik a közönségért. Éppen a Pipafüst pályázaton látok jobbnál jobb drámákat, tehát nem könnyű a helyzet, és hát szeretnék minél több olvasót.

Nem másodlagos, hogy a lehetőségekhez képest némi anyagi siker is megkerülgethetne. Ez egyelőre elkerülget, de nem adom fel. Szeretem az LGT-t tudni illik. J 
 

-Elégedett vagy egyáltalán? 

- Mit nevezünk elégedettségnek? Nem vagyok elégedetlen, és egy alapvető fontosságú, életemet meghatározó dologról még nem beszéltem. Nem szoktam ezt dobra verni, sem harsogni, de vallásomat gyakorló, remélem nem csak névleg, keresztény, katolikus vagyok. 1994-99 között elvégeztem levelező tagozaton a katolikus teológia hittantanári szakát is, elégedettségem mértékét ez is befolyásolja. Hogy világosabb legyek, hálát adok Istennek, hogy megadta ezt a lehetőséget.

Korábban grafikákat is készítettem. Sokkal korábban! Azok is eltűntek ugyancsak költözésekkor. Nem tudom, hogy egy is megvan-e belőlük. 

-Hogy látod a könyv, az írás jövőjét? 

- Az írásnak van jövője, a könyvnek is. Az olvasásnak kevésbé. Ezt most fájdalmasan mondom, de lassan többen írunk, mint ahányan olvasnak.

Felnőtt egy generáció, amelyik, ha két diplomája, vagy két-három nyelvvizsgája van, mosolyogva, büszkén mondja, hogy soha nem olvasott egyetlen regényt sem. Meg is mosolyogják a mi korosztályunkat, akik nem csak versekből, de egyes regényekből is, a markánsabb részleteket, hellyel-közzel idézni tudjuk. Nekik ez valamiért nem érték. Én ebben pesszimista vagyok.

Van egy fiatal olvasó  réteg, de ők nagyon kevesen vannak.  
 

-Szerinted mi a nehezebb. Megírni egy jó könyvet, vagy végigolvasni egy rosszat? 

- Éppen most írok egy könyvet, ami reményeim szerint nem lesz rossz.

Említettem, hogy minden-olvasó  vagyok. Mikor angolul tanultam, akkor óvodai pedagógiát, pszichológiai és egyéb szakkönyveket is elolvastam a nyelvtanulás kedvéért.De magyarul is olvastam már igen unalmas, színvonaltalan könyvet.

Most jutott eszembe az angol! Gyorsan megjegyzem, hogy magántanárként, éveken át tanítottam angolt.  

-Foglalkoztat a mai magyar, vagy a nemzetközi politika? 

- A politika három esztendeje mérsékelten foglalkoztat csak. Korábban nagyon intenzíven, túlságosan is.

El kell olvasni az Apolitikum című írásomat, ahol egy fával beszélgetünk, a főhős, vagy én, azt hiszem, egyesszám első személyben írtam.

Azon kívül, hogy nem beszélgettem a fával, a dátum megegyezik, és a tények is. A negyedvonalú politikát is kívülről ismertem.

Szociális érzékenységem miatt, jobb oldalról biztos balra gondolnak, vallásosságom miatt balról jobbra, és ami nekem a legrosszabb, éppen ezért, akár liberálisnak is képzelhetnek. Ez utóbbi biztosan nem vagyok Az ő felfogásuk áll a legtávolabb tőlem.  

-Ha igen, írsz róla? 

- Nagyon sok politikát karikírozó  írást írtam, amelyekben elsősorban a hatalommal való visszaélés, a társadalom lenyomorítása, a kisember szerencsétlensége, és az érzéketlenség azok az elemek, amelyeket kiemelek. 

-Van most szólás és véleményszabadság szerinted? 

- Szólás- és véleményszabadság, azt hiszem van, itt, ahol én élek, feltétlenül. Ha azt mondom, hogy a vezetés bármely tagja, szerintem idióta, akkor szerintem nem lehet semmi baj. Én azért mégis inkább fantom országok, fantom nevű népeiről írok, abból ugye nem lehet baj, másként vonatkoztatható több népre is. 

-Végül, mit üzensz nekünk, téged olvasóknak? 

- Az illő alázattal kérem az olvasót, ha arra érdemesnek találja írásaimat, tegye, és vegye. Tágabban, szeretném, ha nagyobb hittel, több bizalommal, és emberségesebben élhetne író és olvasó. Köszönöm szépen. 

Következő vendégem, ha vállalja ezt a beszélgetést, Radnai István.

9 hozzászólás
Idézet
2011.06.22. 20:17
boerpeter

Kedves Károly, köszönöm!

Idézet
2011.05.19. 20:55
Károly

Kedves Péter! Úgy találom, jó interjúalany voltál. Gördülő megfogalmazással, őszinte vallomásokkal tártad fel szíved-leked. Kívánom, hogy érdemed szerint meg is kapd a sorstól mindazt, mire vágysz és alkotómunkádhoz ihletet ad. Jó egészséget és elszaggathatatlan hitet kívánok további munkádhoz. Örülök, hogy jobban megismerhettelek.

Idézet
2011.05.17. 00:29
boerpeter

Szeretettel köszönöm mindnyájatoknak. Egészen meghatódtam...

Idézet
2011.05.16. 19:33
oldwolf

Kedves Péter!

Nagyon örülök, hogy téged is bemutatott István. Annak is kifejezetten örülök, amiért egy oldalon belül próbáljuk írásainkkal szolgálni az irodalmat. A bemutatkozás számomra mint eddig valamennyi, azt a gondolatot közvetíti, hogy közelebb visz  egymáshoz bennünket mint szerzőket, és közelebb visz az olvasókhoz is. Jó érzés megismernünk azt, aki párhuzamosan ugyanazért kűzd, mint mi itt jelenleg 114-en.

Szivesen olvasom az írásaidat, mert lényegretörőek, és mert jók.

Kedves Péter, kivánok erőt, egészséget, sok ihletet a további munkádhoz!

Őszinte szeretettel: Oldwolf

Idézet
2011.05.16. 17:46
bakosrika

Örülök, hogy téged is megismerhettünk kicsit jobban kedves Péter!

Kívánok jó egészséget és sok ihletet az elkövetkező írásaidhoz.

Szeretettel : Erika

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
 

Feltöltési minitanfolyam


 A cimkézés értelme és haszna


 
A Keresztanya Szlovákiában
 
Határokon át...
 
Webes Fórumunk

Amint látjátok új fórumot csináltam. Ez tulajdonképpen  weboldal a weboldalban. A teljeskörű használatához regisztrálni kell , csak úgy tudok moderátori jogot – vitaindítás, törlés, változtatás – adni, de az egyszerű hozzászóláshoz elég csak a téma címére kattintani, a többi értelemszerű. Kérem, hogy használjátok. Köszönöm! Ha valami miatt nem működne rendesen: >>Itt az eredeti oldal<<

 

 
Pályázat....

Határokon át!

 

Eredményhirdetés 

 

Próza

 

I. Nagy Ilona: Örökségem a jussom, 270 pont

 

II. Orosz Lajos: Ki kell várni, ki kell várni, 130. pont

 

III. Nyéki Magda: Képeslapok és álmok, 109 pont

 

Vers

 

I. Orosz Lajos: Székelynek lenni, 69 pont

 

II. Ketel Ilona: Itthon, otthon, 57 pont

 

III. Gegő Rebeka: Magyarnak születtem, 46 pont

 

Gratulálunk!

 

 

 
Hogy regisztrálhatsz a Pipafüstön

Regisztrálni csak valamelyik szerzőnk meghívásával tudsz, mégpedig a következőképpen.

 

S. Szabó István vagy Kepes Károly emil címére - melyet megtalálsz a folyóirat bal oldalán, a szerkesztők neve alatt - elküldesz egy pársoros bemutatkozó levelet, a regisztrációs nevedet, a jelszódat, és megnevezed a szerzőt, akinek az ajánlásával szeretnél tag lenni.

 

Ha a szerző visszajelez nekünk, hogy vállalja érted a felelősséget, akkor zöld utat kapsz, regisztrálunk az oldalon, és teljes jogú tag leszel. 

 

 szép napot: S. Szabó István

 
Jó tanács

Tisztelt regisztrált felhasználó!

Az oldal használatával kapcsolatban a Menű / Belső levelezés oldalon találsz hasznos információkat. 

Bejelentkezés nélkül nem tudsz semmiféle írott anyagot feltenni az oldalra.

Véleményezni tudsz ugyan bejelentkezés nélkül, de kicsit macerás a dolog. 

Ha javasolhatom, akkor előbb a regisztrált neveddel és a jelszavaddal lépj be az oldalra, és csak azután láss hozzá  írásod feltételéhez, olvasáshoz, véleményezéshez, cseteléshez

 
Játék
 
Menü
 
Erotikus történetek
 
A Vezérlőről

Ha valaki az oldalsávon szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el valamelyik szerkesztő címére!

Kepes Károly

 
Megjelentek!

Boér Péter Pál Nagyító alatt és Le a láncokkal című novelláskötetei, a könyvekhez boerpeter_1959@yahoo
.com címen lehet jutni.

>>Részletesebben<<

 
 
Drámák
 

Mária királynő

Tyúkanyó a kakukkfészekben

Elmenőben

Hétköznapi dráma 

Hangok

Történet a kézművesről, a katonáról, és a királyról

Bódulat

Örömzene

A látogató

Állomások

Hogyan lehet abbahagyni egy ölelést?

Tűzmadár

Igazhitűek

Örömzene / "B" változat

szerelem kukac igazi pont hu

Lucia

Nem vagytok a magatokéi

Légvárak

Felfüggesztett zászlók

Nomádok

Fülöp bácsi és Barka néni

És akkor jöttek a magyarok

Csudálatos élet

Az irat

Hajnali vonat

Az idő foglyai

Lorensz

Csak pozitívan

Kálmánember

Piroska és a farkas

A halálraítélt

Testvéri szeretet

Amerikai vendég

A végzet

Vívódások

Reni 78

Vérszívó a szomszédom

Sivár

A fal mögött

Az azurkék keresése

Moira Zrt.

Az aranyhallá változott királylány

A tüntetés

A Törpepacsirta (Egy trónörökös rossz álma)

A lelkem színpadán

Büszkeség és balítélet

Szellemes történet

Engedj ki

Blood of Mary

Kegyetlenek

Kurva vagyok

Szerecsendió

Mai dráma

A miniszterelnök

A színdarabok a Játék / drámák oldalon olvashatók és véleményezhetők.

Ha bármelyik mű elnyeri a tetszésedet, és szeretnéd színre vinni azt, akkor a vendégkönyvön keresztül vedd fel velünk a kapcsolatot.

 

 
Társalgó
Itt kedvetekre dumálhattok.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
 
 
Beszéljük meg
 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Apró kérés
Csak egy életem van. 
Kérlek ne rontsd el, mert nincs hozzá jogod! 
 
(Remélem a Pipafüst oldalait politikusok is olvassák)
 
 
S. Szabó István
 
Óra
 
 
Szavazás
Mi a véleményed az oldalon megjelent művekről
Osztályozd őket

Kitűnő
Jeles
Közepes
Elégséges
Elégtelen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Naptár/ajánló
2018. Július
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.06.17. 09:37
2018.06.15. 12:25
2018.05.12. 08:24
2018.05.06. 20:54
2018.05.02. 19:54
2018.05.02. 15:42
2018.04.13. 09:28
2018.04.05. 20:47
2018.03.27. 15:58
2018.03.22. 18:08
2018.03.15. 18:28
2018.03.15. 14:52
2018.03.14. 17:23
2018.03.06. 23:47
2018.02.25. 10:17
2018.02.24. 23:12
2018.02.19. 06:59
2018.02.08. 12:53
2018.02.04. 00:15
2018.02.03. 05:12
Friss hozzászólások
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

Ugye tudod, hogy számos oldalunkba még bele sem lapoztál! Kukkants be oda is, hátha találsz valami számodra érdekeset, fontosat.

 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!