Alapítva: 2010. május 10.

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Üdvözlünk vándor! Ülj tüzünk mellé, és érezd jól magad nálunk
 
Köszöntő

Megtisztelsz látogatásoddal. Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy rohanó, gyilkos tempójú világunkban kicsit megpihenjünk, menedékre leljünk. Itt feltöltheted írásaidat, olvashatsz, eszmét cserélhetsz, vagy akár véleményt is nyilváníthatsz. Csupán egy valamit kérek tőled. Mindezt mindannyiunk örömére, szórakoztatására, kulturált körülmények között tedd meg. Most pedig kényelmesen helyezkedj el, és érezd jól magad.

Szellemi munkád után jogdíjat sajnos nem áll módomban fizetni, de elég legyen számodra a tudat, hogy remélhetőleg sokan olvassák majd azokat.

Fontos információ: Ahhoz, hogy a PIPAFÜST tagja legyél, szerzőink egyikétől kell beszerezned meghívót, vagy ajánlást. 

Ha szeretnél tőlem többet olvasni, kérlek kattints a www.sneider.5mp.eu oldalra.

S. Szabó István

            

 
Számláló
Indulás: 2010-05-10
 
Jogvédelem

Az oldalon feltüntetett írásokat - szellemi termék - megilleti a szerzői jog védelme. Ha bármelyik mű elnyerte tetszésedet, és szeretnéd felhasználni azt, kérlek a vendégkönyvön keresztül vedd fel velünk a kapcsolatot.

 
Felszáll és körbefon, mint a pipafüst

Radnai István

PISTA-ATTILA KINŐTT RUHÁJA
 
Emlékszem az ikon hidegére
 
szádon, s  verejtéked hogy szakadt...
mint kivégzett strelec felesége
üvöltök a Kreml fala alatt"
Anna Ahmatova: Rekviem - Bevezetés (1935)

(Rab Zsuzsa fordítása)

 
attila a világjáró párizs és a kótdazűr
maradhatott hát utána hézag mint a világűr
szerencséd volt egy kocsival hosszabb
aznap a vonat lett volna rosszabb
 
túléltél volna világháborúkat s fojtott
volna a kötél mert fegyelmet nem oltott
beléd a század és a szenvedély
így fennmaradt holtan az esély
 
kiforgatták szavaidat 
szemezgették soraidat
rád adtak egy szűk ruhát
 
megint dönthetnéd a tökét
elkaphatnád tőkés tökét
nem játszanád a puhát

 

 
Csak egy gondolat
Ha ültettél egy fát, és írtál egy könyvet, már nem éltél hiába.

 
Egy irodalmi oldalhoz

Papírra vetett szárnyaló rímmé kócolt gondolat,
Imádság, dallamban lélekkel eggyé fonódva.
Poros betűink arany ecsettel fényesre fésülöd,
Alvó ihletet születni a fényre, ragyogni hívod.
Füstként illattal úszik a légen át a kósza vers
Üres estéket parázslón szellemmel betöltve.
Siess éteren át alkotó szívekhez s kezekhez,
Tedd szebbé a napok megfakult színét!

 

 
 
Szerkesztők

A Pipafüst Irodalmi és Közéleti Folyóiratot alapította és szerkeszti:

S. Szabó István

sneider1@citromail.hu

istvan.szabo012@gmail.com

Társszerkesztő:

Kepes Károly

kkepes@gmail.com

Ha kérdésed, problémád vagy ötleted van az oldallal kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

 
Hányan is vagyunk jelenleg?

A Pipafüst Irodalmi és Közéleti Folyóiratnak, jelenleg

78

regisztrált tagja van.

 

 
Interjúk a Pipafüst szerzőivel
 
Drámák (Pályázati antológia)

 
Lapozható könyvek

 

 
Könyvet, könyvért
Itt megunt könyveidet cserélheted másik könyvre. Áruld el a mű címét, és azt, hogy milyen kötetet kérsz érte cserébe. Persze, írj ide egy elérhetőséget is! Ha viszont árulod a könyvet, akkor lécci vidd a kereskedőházunkba, egy "emelettel" lejjebb.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Pipafüst Kereskedőház
Itt eladhatsz és vásárolhatsz, kereshetsz és kutathatsz. Figyelem! Minden hirdetés - automatikusan - két hét elteltével törlődik. Az oldalt úgy használjátok, mint a Társalgót. Az üzenet részbe írjatok. Ötven hirdetésnek van helye.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Társoldalak (kattintható)

 

 
Érdekes oldalak

.

Bannercserére ajánljuk

 
Még egy gondolat

Milyen a múltad?

Azt tudod.

Milyen lesz a jövőd?

Nos.

Amilyenné teszed.

Ha széppé varázsolod a holnapod, akkor a jövőd is, és a múltad is szép lesz. 

Hisz a holnapról, holnapután, már múltként beszélünk

S. Szabó István

 
 
 
Bútorjavítás!

Vállalom antik, stíl és modern bútorok kárpitos, asztalos felújítását, restaurálását!


Elérhetőségem: kkepes@gmail.com, vagy +36702487179


Ha az egeret a dobozra vezetjük,a mozgás megáll!

 
Felvételek
 
Fontos oldalak
 
Hírdetőfal
 
Itt töltsd fel írásaidat

Józsa Mara

2011.04.18. 19:34, S. Szabó István
riport

Amikor Józsa Mara ötlete nyomán elhatároztam, hogy riport sorozatot indítok a Pipafüstön publikáló szerzőkről, nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz dolgom lesz.  Ugyanis elég macerás személyes kapcsolat nélkül, neten keresztül ilyet készíteni. Makacs ember lévén azért belevágtam, és a visszaküldött kérdőívet elolvasva, bátran kijelenthetem, nem bántam meg.

Marával - úgy, hogy még sosem beszéltünk személyesen - évek óta kiváló munkakapcsolatban vagyunk. Rengeteget ötletelünk együtt, a drámaárverés kitalálását és kivitelezését is ketten vittük végbe. Most  a Magyar Amatőr Szerzőket Bemutató Felolvasó Színház létrehozásán fáradozunk.

Tehát tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Mai vendégem, Józsa Mara!

Mara! Mondj néhány szót magadról:

Rossz konstrukció vagyok; valamiből duplán kaptam, másból meg szűkösen. Sajnos, elég későn értettem meg, hogy az a kudarcok oka, hogy ezt figyelmen kívül hagytam, pedig ésszel, akarattal lehetett volna korrigálni. Hogy érthetőbb legyen, időnként borzasztóan büszke voltam, hogy a nehézségek ellenére egyben tartottam a családot. Most már tudom, hogy nagy hiba volt! Hagyni kellett volna, hogy működjön a természetes szelekció. Egyébként nagy változások közepette vagyok, ami azt jelenti, hogy most bontom le életem roggyant, nem működő részét, s lassan építkezni kezdek. Vagyis minden bizonytalan körülöttem. S belül? Átéltem mostanában néhány nagy erejű „rengést”, de van remény, hogy megmaradok…

 

Mi volt az a pillanat, amikor eldöntötted, hogy írni fogsz? Egyáltalán, mióta írsz?

Tízévesen írtam az első művemet, ugye, milyen meglepő, egy mini színdarabot, a címe: Hová lett két darab sütemény? Kár, hogy elkallódott, most jót nevethetnénk rajta! Spontán jött, hogy írnom kell, s nem volt rendszeres a későbbiekben. A fellángolások rendre kialudtak és jóformán semmim sincs a régebbi időkből, mert kegyetlen szigorral selejteztem.

Az utolsó nekifutás 2006-ra tehető, akkor született a Tükörregény. Emlékezetes időszak, mert a lányom készült az érettségire, én írtam a regényt és közben nagyon jól éreztük magunkat együtt. Ettől kezdve írok tudatosan.

 

Kinek a ráhatására kezdtél írni? Ki a kedvenc szerződ?

Hogy volt-e valaki, akinek a személye inspirálóan hatott volna, nem tudom, csak azt, hogy nagyon jó tanárok tanítottak. Ehhez nem kis szerencse kellett, mert sok iskolába jártam, így rengeteg tanárom volt. Megmagyarázom: a szüleim dinnyekertészek voltak, minden tavasszal más faluba költöztünk, majd ősszel vissza a szülőfalumba, ahol a telet töltöttük, Ez a vándorélet hozta magával, hogy minden tanévben három iskolába jártam.

Kedves szerzőmként sok írót, költőt felsorolhatnék, de a legnagyobb hatással Roald Dahl volt, van rám! Bevallom, szerettem volna a nyomdokába… De, ugye, ez lehetetlen vállalkozás!

 

Műveid a körülötted lévő világ rezdüléseit mutatják be, vagy fikciók?

Mindig van valós alap, amit el akarok mondani, de a körítés mese. Hogy egyik kedves novellámat, a Dalok… hangulatok… álmok… címűt említsem, saját élmény egy bizonyos zene már-már mániás szeretete, de a történet teljes mértékben kitalált, míg Mary vallomása az enyém:„Tudja, amikor ezt a zenét hallgatom, mindig olyan furcsa érzés tör rám, mintha különleges lennék. Persze tudom, hogy nem, ez csak a zene miatt van, ahogyan átjár, belém ivódik, attól érzem magam másnak. Már mindegyik dalt meghallgattam ezerszer is, mégsem tudok betelni velük. Volt idő, amikor arra gondoltam, talán megbolondultam. De aztán nevettem egyet rajra, ha úgy van is, nem mindegy? Érezzem jól magam, a többi nem számít!”

 

Van olyan eset, amikor tényleges, általad ismert és becsült vagy kevésbé becsült személyt mutatsz be írásodban? Természetesen álnéven?

Igen, sokszor, például a Perselypénz történetét anyám hozta, jó sok évvel ezelőtt esett meg, hogy valaki megdézsmálta az adományokat. Ez az alap, de bevallom, engem sokkal jobban érdekelt ennél, hogy miként éli meg az ember, ha úgy segít a másikon, hogy tudja, vétkezik általa. Sokáig pihent ez a novella, mert kerestem a legjobb a megoldást. Amúgy nem egy érdekfeszítő történet, két öregasszonyról szól, ezért volt nagy öröm, hogy egy pályázaton díjat kapott.

 

Ha van ilyen eset, volt, hogy magára ismert valaki?

Az előbb említett írás „ihletője” már nem él, de a Tükörregény Ferikéjében, némileg túlozva, a volt férjemet írtam meg, hátha elgondolkodik. Magára ismert, de minden maradt a régiben.

 

Ki az általad megformált legkedvesebb figurád?

Mary a Dalok… hangulatok… álmok…-ból, talán azért, mert általa adtam igazolást magamnak; ahogyan ő felvállalta a bolondériáját, tegyem meg én is.

 

Ha van kedves figurád, nem gondolkodtál még a róla írott sorozaton?

Mary, sajnos, nem élte túl a novellát, de ha nem hal meg a végén, akkor sem folytatnám, hiszen ez a „menetjegy” eddig szólt. Volt már, hogy biztattak, például A nagy üzlet című darabom folytatására, de a mondanivalómat már közöltem, azon túl meg nem lenne értelme a szószaporításnak.

 

Hogy fogadod a téged ért, esetleges negatív kritikákat?

Ha jogos észrevétel, mint a legutóbbi darabom esetében a Tiéd, akkor elgondolkodom. Ennél maradva, megszeppentem, juj, de aztán, rájöttem, hogy ha előbb mondod, akkor sem írtam volna másképpen, mert én mást akartam kihozni belőle, mint Te tetted volna.

 

Volt, hogy valaki vérig sértett?

Ilyen egy eset volt. De valójában ez nem irodalmi kritika volt, hanem politikai, mégpedig a Magyar specialitással kapcsolatosan.

 

Hatására eszedbe jutott-e, hogy abbahagyd az írást?

Valóban úgy éreztem pár napig, hogy nem írok többet…

 

A családod olvas téged?

Igen. De túlzás lenne azt mondanom, hogy mindent. A gyerekeim, sajnos, nem sokat olvasnak és más az érdeklődési körük, de időnként meglepnek. A múltkor a lányom kérdezte: „Olvastam a Naplódban a Már nem akarom című írást, az a tiéd? Mert te nem szoktál ilyen verses formát írni.” Vagy a fiam:” Megmutattam a szobában a többieknek a Hópehely-t. Hát… azt mondták, jó…”

 

Volt olyan, hogy nem tetszett nekik, amit tőled olvastak?

A gyerekeimnek?  Ha róluk írtam…Mikor újságíróskodtam, téma szűkében gyakran szóltak róluk kis színesek, akkor elég sokat nehezteltek emiatt! Mostanra annyit változott a dolog, hogy a lányom örül, ha szerepeltetem.

 

A település, ahol élsz, tudja azt, hogy te, Józsa Mara, író vagy?

 Csak páran tudják, hogy írok. Nem azért, mert titok, de bizonyos okok miatt, hogy úgy mondjam, szorosan a fal mellett jártam eddig.

 

Egyáltalán, írónak tartod magad?

Net-írónak, és ahogy már több ízben elejtettem itt-ott, nem is vágyom könyvre. Hogy a színdarabjaim közönség elé kerüljenek, arra annál inkább

 

Szerinted mitől író, az író? Mikor mondhatja valaki magáról azt, hogy ő bizony író?

Szerintem, aki ír, az író. Ahogyan, aki a kenyeret süti, az a pék. De azért nem ilyen egyszerű, és ne fukarkodjunk a szavakkal, bővítsük a kérdésed jelzővel; mitől jó író az író? Nekem attól, ha nem lesek ki állandóan a történetből, de meg tudok állni egy-egy mondatot ízlelgetve. Nagyon szeretem a szavakat, sokszor felütök egy könyvet találomra, s nem figyelek másra, csak a szövegre. Figyeld ezt: … a fák lehulló levelének lágy neszét… Petőfi! Nem is az alliteráció miatt, hanem a vége, szinte hallani véli az ember azt a hangot, azt a neszt…

Elkanyarodtam picit… Hadd hivatkozzam az olvasóra! Ha rajtam kívül egyetlen ember örömét leli abban, amit írtam, már megérte… Hogy aztán jegyzik-e valahol… Az nem érdekel.

 

Mit írsz jelenleg?

Csak ujjgyakorlatokat – főleg a fiókomnak. Elővettem ugyan egy félig kész regényemet, Parázs a hamu alatt… Pár éve kezdtem el, a minap úgy gondoltam, hogy befejezem, de igen sokat változhattam azóta… Ez egy erotikus történet, és hát, amit akkor leírtam, az… az most zavarba hozott… Nem tudom, mi lesz vele!

Gondolkozom egy bábjátékon… Meg azon, miként lehetne a sok kallódó gyereket megfogni az irodalommal…

 

Mi a legnagyobb csalódásod ebben a „szakmában”?

Ó, hát alig jutott az eszembe! Már majdnem azt mondtam, hogy semmi! Pedig… Egy müncheni színházzal volt egy „kalandom”, felkérésre írtam nekik a Magyar specialitást. Az első vélemény az volt, hogy tetszik, aztán nagy csend. Azóta is! Egy ideig bosszantott, hogy legalább írnák meg, mi a baj vele, de már ezen is túl vagyok. Mert mit is kezdene a német ifjúság a magyar forradalommal?! Az itthoniak se nagyon tudnak róla semmit! Sajnos, nagyot fordult a világ, azt kell mondanom, ma Dobó István egy kutyaólat nem tudna megvédeni, nemhogy Eger várát! A hazafiság nem „divat”!

 

Mi a legnagyobb elismerésed, szintén itt?

Hm! Egész életemben anyám elismerésére vágytam! Halála előtt pár héttel egy reggel elmesélte az álmát: Egy díjátadáson volt, s az előadó bejelentette, a következő díjazott: Józsa Mara.

Két hét sem telt el és tényleg nyertem egy díjat.

A legnagyobb elismerés nekem az a fény volt, amit akkor láttam anyám szemében.

 

Mire vágysz még?

Nagyon sok mindenre. Három évvel ezelőtt leírtam a vágyaimat, s azóta várom, hogy kihúzzák „számaimat”!

 

Elégedett vagy egyáltalán?

Önmagammal nem! Sajnos, nem jól éltem a lehetőségeimmel. Most már tudom, hogy úgy tudok legtöbbet tenni másokért, ha előbb önmagamért megtettem mindent. Eddig azt hittem, ez önzés lenne!

 

Hogy látod a könyv, az írás jövőjét?

Szerintem túl sok a könyv már most is! És hány van, amelyiket nem olvasnak el! Csak vannak dekorációnak! Akkor már éljenek inkább a fák!

De az írásnak egyértelműen van jövője! Valami más forma kell!

 

Szerinted mi a nehezebb. Megírni egy jó könyvet, vagy végigolvasni egy rosszat?

Mindenképpen az utóbbi! Egy jó könyv írja magát, de egy rosszat végigolvasni… Nem szoktam!

 

Foglalkoztat a mai, magyar politika?

Már nem! Sokáig elhittem, hogy igenis mindenki véleménye számít, s mondtam is a magamét, becsülettel elmentem szavazni. Ma már csak helyi szinten élek a szavazati jogommal, a nagypolitika… Arra sem méltó, hogy véleményt mondjak.

 

Ha igen, írsz róla?

Szándékosan már nem! De olykor mégis kikerülhetetlen! A legutóbbi drámám esetében furcsa dolog történt. Egy pályázatra elkezdtem egy abszurd darabot, s mire befejeztem politikai lett belőle, pedig az eredeti koncepción semmit nem változtattam. Csakhogy közben született egy Médiatörvény!

 

Van most hazánkban szólás és véleményszabadság szerinted?

Látszólag mindenki kedvére hőböröghet! De mire megy vele? Ha ki is mondjuk, számít a véleményünk?

De fordítsuk meg!

Bródy János mondja egy lemez elején: Aki kis dolgokban hazudik, az a nagyokban sem őszinte!

Megy a szemfényvesztés ezerrel!

 

Végül, mit üzensz nekünk, téged olvasóknak?

Mindenhez és mindenkihez szeretettel kell közelíteni! De nem kell szeretni mindent és mindenkit! Az nem lehet őszinte!

 

Követkető vendégem, persze csak akkor ha vállalja ezt a "beszélgetést", Bossányi Kálmán Miklós

7 hozzászólás
Idézet
2011.08.29. 07:21
ZsefyZsanett

Régen jártam itt..Csak most figyeltem fel erra a riportra. Nagyon örülök, hogy megszületett, és olvashattam. Sokat megtudtam belőle Maráról, amit az izgalmas,  jó kérdéseknek, és az azokra adott tömör, őszinte válaszoknak tulajdonítok. Gratulálok Mindkettőtöknek, és  további sikereket kívánok az Élet minden területén!

Zsanett

Idézet
2011.04.25. 18:24
oldwolf

Ez az interjúkészítés remek gondolat.

Drága Mara, örömmel olvastam a rólad szóló sorokat!

Szeretette ölellek: Oldwolf

 

Idézet
2011.04.23. 09:26
bossi

Megíértem, az interjút, és már is válaszolok István kérdéseire.

Vállalom!

Idézet
2011.04.20. 18:12
Mila

Köszönöm a bemutatót. Hiányolom Mara fényképét.

Szeretettel: Mila

Idézet
2011.04.19. 13:47
Mara

István!

Köszönöm a lehetőséget, jó volt kibeszélni magamból pár dolgot!

És ami késik, nem múlik, tudod, nemsokára találkozunk!  :-)

További jó interjúkat kívánok Neked!

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
 

Feltöltési minitanfolyam


 A cimkézés értelme és haszna


 
A Keresztanya Szlovákiában
 
Határokon át...
 
Webes Fórumunk

Amint látjátok új fórumot csináltam. Ez tulajdonképpen  weboldal a weboldalban. A teljeskörű használatához regisztrálni kell , csak úgy tudok moderátori jogot – vitaindítás, törlés, változtatás – adni, de az egyszerű hozzászóláshoz elég csak a téma címére kattintani, a többi értelemszerű. Kérem, hogy használjátok. Köszönöm! Ha valami miatt nem működne rendesen: >>Itt az eredeti oldal<<

 

 
Pályázat....

Határokon át!

 

Eredményhirdetés 

 

Próza

 

I. Nagy Ilona: Örökségem a jussom, 270 pont

 

II. Orosz Lajos: Ki kell várni, ki kell várni, 130. pont

 

III. Nyéki Magda: Képeslapok és álmok, 109 pont

 

Vers

 

I. Orosz Lajos: Székelynek lenni, 69 pont

 

II. Ketel Ilona: Itthon, otthon, 57 pont

 

III. Gegő Rebeka: Magyarnak születtem, 46 pont

 

Gratulálunk!

 

 

 
Hogy regisztrálhatsz a Pipafüstön

Regisztrálni csak valamelyik szerzőnk meghívásával tudsz, mégpedig a következőképpen.

 

S. Szabó István vagy Kepes Károly emil címére - melyet megtalálsz a folyóirat bal oldalán, a szerkesztők neve alatt - elküldesz egy pársoros bemutatkozó levelet, a regisztrációs nevedet, a jelszódat, és megnevezed a szerzőt, akinek az ajánlásával szeretnél tag lenni.

 

Ha a szerző visszajelez nekünk, hogy vállalja érted a felelősséget, akkor zöld utat kapsz, regisztrálunk az oldalon, és teljes jogú tag leszel. 

 

 szép napot: S. Szabó István

 
Jó tanács

Tisztelt regisztrált felhasználó!

Az oldal használatával kapcsolatban a Menű / Belső levelezés oldalon találsz hasznos információkat. 

Bejelentkezés nélkül nem tudsz semmiféle írott anyagot feltenni az oldalra.

Véleményezni tudsz ugyan bejelentkezés nélkül, de kicsit macerás a dolog. 

Ha javasolhatom, akkor előbb a regisztrált neveddel és a jelszavaddal lépj be az oldalra, és csak azután láss hozzá  írásod feltételéhez, olvasáshoz, véleményezéshez, cseteléshez

 
Játék
 
Menü
 
Erotikus történetek
 
A Vezérlőről

Ha valaki az oldalsávon szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el valamelyik szerkesztő címére!

Kepes Károly

 
Megjelentek!

Boér Péter Pál Nagyító alatt és Le a láncokkal című novelláskötetei, a könyvekhez boerpeter_1959@yahoo
.com címen lehet jutni.

>>Részletesebben<<

 
 
Drámák
 

Mária királynő

Tyúkanyó a kakukkfészekben

Elmenőben

Hétköznapi dráma 

Hangok

Történet a kézművesről, a katonáról, és a királyról

Bódulat

Örömzene

A látogató

Állomások

Hogyan lehet abbahagyni egy ölelést?

Tűzmadár

Igazhitűek

Örömzene / "B" változat

szerelem kukac igazi pont hu

Lucia

Nem vagytok a magatokéi

Légvárak

Felfüggesztett zászlók

Nomádok

Fülöp bácsi és Barka néni

És akkor jöttek a magyarok

Csudálatos élet

Az irat

Hajnali vonat

Az idő foglyai

Lorensz

Csak pozitívan

Kálmánember

Piroska és a farkas

A halálraítélt

Testvéri szeretet

Amerikai vendég

A végzet

Vívódások

Reni 78

Vérszívó a szomszédom

Sivár

A fal mögött

Az azurkék keresése

Moira Zrt.

Az aranyhallá változott királylány

A tüntetés

A Törpepacsirta (Egy trónörökös rossz álma)

A lelkem színpadán

Büszkeség és balítélet

Szellemes történet

Engedj ki

Blood of Mary

Kegyetlenek

Kurva vagyok

Szerecsendió

Mai dráma

A miniszterelnök

A színdarabok a Játék / drámák oldalon olvashatók és véleményezhetők.

Ha bármelyik mű elnyeri a tetszésedet, és szeretnéd színre vinni azt, akkor a vendégkönyvön keresztül vedd fel velünk a kapcsolatot.

 

 
Társalgó
Itt kedvetekre dumálhattok.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
 
 
Beszéljük meg
 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Apró kérés
Csak egy életem van. 
Kérlek ne rontsd el, mert nincs hozzá jogod! 
 
(Remélem a Pipafüst oldalait politikusok is olvassák)
 
 
S. Szabó István
 
Óra
 
 
Szavazás
Mi a véleményed az oldalon megjelent művekről
Osztályozd őket

Kitűnő
Jeles
Közepes
Elégséges
Elégtelen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Naptár/ajánló
2018. Július
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.06.17. 09:37
2018.06.15. 12:25
2018.05.12. 08:24
2018.05.06. 20:54
2018.05.02. 19:54
2018.05.02. 15:42
2018.04.13. 09:28
2018.04.05. 20:47
2018.03.27. 15:58
2018.03.22. 18:08
2018.03.15. 18:28
2018.03.15. 14:52
2018.03.14. 17:23
2018.03.06. 23:47
2018.02.25. 10:17
2018.02.24. 23:12
2018.02.19. 06:59
2018.02.08. 12:53
2018.02.04. 00:15
2018.02.03. 05:12
Friss hozzászólások
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

Ugye tudod, hogy számos oldalunkba még bele sem lapoztál! Kukkants be oda is, hátha találsz valami számodra érdekeset, fontosat.

 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!